SAĞLIKTA ŞİDDET BİTMİYOR... ARTIK YETER!
08 Haziran 2021, Salı

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Öğretim Üyesi Uzm. Dr. Fatma AKYEL, poliklinikte hasta muayene ettiği sırada başka bir hastan fiziki saldırısına maruz kalmıştır. 

Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet ÖZ " Sağlık çalışanlarının görevlerini yapmasına engel olan, moral ve motivasyonlarını bozan hatta görevi bırakmalarına sebep olan şiddet hadiseleri hız kesmeden ediyor.                          Maalesef ön görülen caydırıcılık bir türlü hayata geçirilemiyor.

Sağlık camiası olarak ardı ardına yaşadığımız bu üzücü olaylar, toplumun sağlığını her şeyin üstünde tutarak Türkiye’nin her bir yanında gece-gündüz demeden, canla başla çalışan sağlık çalışanlarının hayatlarının nasıl bir risk altında olduğunu göstermesi bakımından son derece önemlidir.

Buradan bir kez daha vatandaşlarımızı aklı selim ile düşünmeye, sağlık çalışanlarına bir an olsun empati yapmaya davet ediyorum. Toplumun en eğitimli insanlarından oluşan, derde derman, yaraya şifa olmak için 7 gün 24 saat görev yapan sağlık çalışanlarına şiddet uygulamaya çalışan magandaları içimizde barındırmayalım. Yaşanan şiddet hadiselerine kayıtsız kalmayalım. Sağlık çalışanlarının da bu vatanın hizmetkar evlatları olduğunu unutmayalım.

“Her Türlü Hukuki Desteği Sağlamaya Hazırız”

Kastamonu’da ve Türkiye genelinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının temsilcisi ve yetkili sendikası olarak, doktor arkadaşımıza ve sağlık çalışanlarına tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, her zaman sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu ve her türlü hukuki desteğe hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.

Sağlık-Sen olarak ne için olduğuna, kime karşı olduğuna bakmaksızın şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Yaşanan şiddet olaylarından çok rahatsız olduğumuzu, bir daha asla yaşanmaması için yetkililerin ilave hassasiyet göstermesi gerektiğini ve sağlık kuruluşlarıyla şiddetin aynı cümlede bile yer almayacak şekilde sona erdirecek tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiğini tekrar tekrar vurguluyoruz. 

Şiddete maruz kalan doktor arkadaşımıza acil şifalar diliyor, saldırganın bir an önce tutuklanarak hukuk önünde cezalandırılması için elimizdeki tüm imkanları kullanmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum." dedi.




PAYLAŞ :