EK ÖDEME AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ ÇALIŞANLARINI DA KAPSASIN
25 Haziran 2021, Cuma

Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı’nın hastane aşı odalarında görev yapanlara vereceği ek ödemenin ASM’lerde sürekli ve yoğun aşı çalışması yapan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarını da kapsaması için girişimde bulundu.


Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural imzasıyla gönderilen yazıda, ayrımcılığa izin verilmemesi istendi. 
Pandemi sürecinde aile sağlığı merkezlerinde görevli sağlık çalışanlarının, yoğun iş yükü altında çalıştıklarına vurgu yapılan yazıda, diğer sağlık kuruluşlarındakiler gibi ek ödemelerden yararlanmaları gerektiğine dikkat çekildi. 


HAKKANİYET SAĞLANMALI
ASM çalışanlarının, 17 Haziran 2021 tarihli “COVID-19 Pandemisi Nedeniyle Oluşturulan Aşı Odalarında Görev Yapan Personele Ek Ödeme” genelgesinin dışında tutulmasının kabul edilemez olduğunun vurgulandığı yazıda, şu ifadelere yer verildi:
“Bu durum, sürekli ve yoğun aşılama çalışması yapan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları açısından adaletsizliğe sebep olmuştur. Salgın sürecinde yoğun bir şekilde görev yapan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına ilave ödeme yapılarak, hakkaniyetin sağlanması hususunda gereğinin yapılmasını talep etmekteyiz."

 

PAYLAŞ :