6. Dönem Toplu Sözleşme Uzlaşmayla Sonuçlandı
24 Ağustos 2021, Salı

6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde Memur-Sen ile Kamu İşvereni mutabakata vardı. 

Memur maaşlarında 2022 yılı için %5+ %7, 2023 yılı için ise %8 +%6 olmak üzere iki yıl için toplamda %26 oranında bir artış gerçekleşecek. Oransal zammın yanı sıra birçok yeni kazanım üzerinde de Memur-Sen ile Kamu İşvereni anlaşmaya vardı.

imza2021_1

Uzlaşma sonrası açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Toplu pazarlık yapmak kolay bir iş değil. Belli bir ölçüde uzlaşmayla buraya geldik. Teşekkür ediyorum. Biz genel çerçevede yürüttüğümüz genel hususlar konusunda uzlaşmaya vardık” dedi.

Bakan Bilgin: Sağlık Çalışanlarımıza Selam Olsun

Bakan Bilgin, “Sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmemiz lazım. Sağlık-Sen başkanı da aramızda. Onun vesilesiyle sağlık çalışanlarımıza selamlarımızı iletiyoruz. Burada devletimizin mücadelesi maddi kıstaslarla ölçülmeyecek konudur. Başta sayın bakanlarımız olmak üzere, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

imza2021_2imza2021_4

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Refahtan Pay Alacağız

imza3

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda varılan mutabakatla ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Geldiğimiz noktada 2022 yılı için yüzde 5+7, 2023 yılı için ise yüzde 8+6 olmak üzere maaş ve ücretlerde %26’lık bir artış sağladık. Hayırlı olsun.  İdari hizmet sözleşmeli sendikalı en düşük memur maaşını % 37’ye yükselttik. Sendikaya yeni üye olacak bekar hizmetli, % 32.45 zam almış olacak. Bu verilerle: evli eşi çalışmayan 2 çocuklu sendikalı hizmetlinin maaşı: 4.983 TL’den 2 Yıl içinde 6.516 TL’ye çıkmış olacak. İdari hizmet sözleşmeli, evli eşi çalışmayan 2 çocuklu sendikalı maaşı: 4.009 TL’den 2 yıl içinde 6.883 TL’ye yükselecek” ifadelerini kullandı.

6. Dönem Toplu Sözleşme’nin Türkiye’deki örgütlülük ve emek adına bir milat oluşturduğuna vurgu yapan Yalçın, “Refahtan pay alacağız. Bugün Toplu Sözleşme masasına ve metnine yansıyan pay, ilerde bordroya da girecektir, buna inanıyorum. Bir başka önemli gelişme; Toplu Sözleşme Masası, örgütlülüğe önem ve değer verdiğini Toplu Sözleşme ikramiyesine özel ve yüksek artışla ispatlamıştır. Toplu Sözleşme İkramiyesi 134 TL’den 400 TL’ye çıkardık. Sözleşme sonu itibariyle Toplu Sözleşme ikramiyesi yaklaşık 3 kata yakın artacaktır. 3600 Ek Gösterge ve sözleşmeliler konusu; ön sınırlama olmaksızın 2022 yılı içerisinde, bizim ve kamu kesiminin ortak çalışması ile çalışılacak ve tamamlanacak” şeklinde açıklamalarda bulundu

imza2021_3

PAYLAŞ :