Sağlık Bakanlığı ile 2022’nin İlk KİK Toplantısı Gerçekleştirildi
21 Nisan 2022, Perşembe

Sağlık Bakanlığı ile Sağlık-Sen arasında yapılan KİK toplantısında, icap nöbet ücretlerinin ödenmemesi sorunu, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının takviminin belirlenmesi gibi konular gündeme getirildi.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Sağlık-Sen arasında 2022 yılının ilk Kurum İdari Kurul (KİK) Toplantısı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı’nda yapılan toplantıya Sağlık-Sen adına, Genel Başkan Semih Durmuş ile Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural katılırken, Bakanlık adına Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Mehmet Koca ve ilgili bürokratlar katıldı.

Toplantıda, 6. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerinin mevzuata rağmen öncelikli olarak uygulanması gerektiği ve toplu sözleşme hükümlerinin uygulanması bakımından herhangi bir düzenleyici işleme gerek bulunmadığı hususu KİK tutanağına yazıldı.

Ayrıca 6. Dönem Toplu Sözleşme’de kayıt altına alınan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının takviminin belirlenmesi ve belirli aralıklarla yapılması konusu da görüşüldü. Öte yandan toplantıda, koronavirüs ile mücadelenin kahramanı olan sağlık çalışanlarına üstün başarı belgesi verilmesi gündeme getirildi.

Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı, Hudut Sahiller Genel Müdürlüğü ve TİTCK'de görev yapanlar ile araştırmacı kadrosundaki sağlık çalışanlarının sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 artıştan yararlanması için çalışma yapılması da Sağlık-Sen tarafından talep edildi.

İcap nöbet ücretlerinin ödenmesinde yaşanan sorun da masaya getirilen bir diğer önemli konu oldu. Sağlık-Sen, sadece uzman hekimlere ödenen icap nöbet ücretlerinin icap nöbeti tutan tüm sağlık çalışanlarına ödenmesini istedi.

“Nöbet Ücretleri Zamanında Ödenecek”  

Toplantıda, Sağlık-Sen’in daha önce talep ettiği, nöbet ücretlerinin zamanında ödenmesi konusunda mutabakata varıldı. Buna göre,  Sağlık Bakanlığı birinci basamak sağlık kuruluşlarının nöbet ücretine ilişkin Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS) içinde, ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde görev yapan sağlık çalışanları için de Ek Ödeme Bordro Sistemi (EKOBS) üzerinde modüller eklenerek nöbet ücretinin zamanında ödenmesine imkan sağlanacak.

Toplantıda, sendikal eylemlere katılanlara uygulanan disiplin soruşturmaları konusu da istişare edildi. Türkiye’nin tarafı olduğu uluslararası sözleşmeler ve yargı kararlarına göre sendikanın eylem kararı alabileceği ve bu eylemlere katılanlar hakkında işlem yapılamayacağı Sağlık-Sen tarafından vurgulandı.

Son olarak KİK toplantısında, Bakanlığın yurtdışına yapılacak görevlendirmelerde sınav gibi daha objektif kriterlerin uygulanması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.  

PAYLAŞ :