Sağlık-Sen Kastamonu Şube'mizin 6. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
11 Eylül 2022, Pazar

Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Tek listeyle yapılan genel kurulda, Şube Başkanı Mehmet Öz güven tazeledi.

Kastamonu Öğretmenevi’nde yapılan genel kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yasin Barutcu katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, genel kurulun Divan Başkanlığını yaptı.

“Sadece Eleştirmiyor, Çözüm Önerilerini de Ortaya Koyuyoruz”

Genel kurulda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, Sağlık-Sen’in sadece eleştiren bir anlayışla sendikacılık yapmadığını dile getirerek, “Sadece eleştirmiyor, yaşanan sorunlara karşı çözüm önerilerini de ortaya koyuyoruz” dedi.

Toplu sözleşme stratejilerinde değişiklik yaptıklarını söyleyen Durmuş, “Çok taleple masaya oturmuyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın genelini ilgilendiren talepleri belirliyor ve o doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 6. Dönem Toplu Sözleşme masasında, sağlık ve sosyal hizmet kurumlarında görev yapan tüm arkadaşlarımızın kazanımlar elde etmesi için mücadele ettik. Duruş sendikacılığı yaptığımızı ve çalışanları memnun etmeyen bir sözleşmenin altına imza atmayacağımızı dile getirdik” ifadelerini kullandı.

Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları olan ek ödemelere yüzde 20 zam yapılması, 3600 ek gösterge artışı ve sendika ikramiyesine yapılan artışla ilgili katılımcılara bilgi verdi.

“Doğruya Doğru, Yanlışa Yanlış Diyebilen Bir Teşkilatız”

Memur-Sen’in çalışanların memnuniyetini önemseyen bir anlayışla sendikacılık yaptığını ifade eden Durmuş, “Memur-Sen’in verdiği mücadele belli; çalışanların hak ve hukukunu koruyarak, refah seviyesini artırmak. Her zaman doğruya doğru, yanlışa yanlış deme erdemine gösteren bir teşkilatız. Yıllardır bu anlayışla sendikal mücadele yapıyoruz ve yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

"Mücadelesini Verdiğimiz Sorunlar Çözülmeye Başladı"

Sağlık-Sen'in mücadelesini verdiği sorunların çözüme kavuşmaya başladığını söyleyen Durmuş, "Performans sistemine son verilmesi, malpraktis davalarına karşı sağlık çalışanlarını koruyacak yasanın çıkarılması, sağlıkta şiddet suçunun katolog suçlar arasına alınması gibi önemli adımlar atılıyor. Yıllardır verdiğimiz mücadele bugün meyvelerini vermeye başladı" diye konuştu.

Döner Sermaye Kanunu’nda ve Ek Ödeme Yönetmeliği’nde önemli düzenlemeler yapıldığını söyleyen Durmuş, “Biz hastanenin gelirine bağlı bir ücret sisteminin doğru olmadığını her zaman dile getiriyorduk. Yapılan düzenleme ile hastanenin gelirine bağlı ödeme sistemine son verildi. Ücretler artık merkezi bütçeden ödenecek. Eski sistemde sağlık çalışanlarımızın yüzde 80’i döner sermaye alamıyordu. Yeni yapılan düzenlemeyle mahsuplaşma olmadan, sağlık çalışanlarımızın ilave ücret alabileceği bir sistem oluşturuldu. SUT’a bağlı ücret düzenlemesine son verildi. Hekim ve hekim dışı sağlık çalışanlarımızın havuzlarının ayrılmasını istiyorduk ve ayrıldı. Bu konuda cümle kuran bir tek Sağlık-Sen’dir. Biz dersimize iyi çalışarak, çalışanlarımız için daha iyi ne yapabiliriz diyerek çalışmalarımızı yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık çalışanlarının aşırı iş yükü altında çalıştığını ve bu durumun sürdürülebilir olmadığına vurgu yapan Durmuş, “Cumhurbaşkanımız 85 bin personel alımı yapılacağını duyurdu. Gerçekten bu alıma ihtiyaç vardı. Biz her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdamının yapılması gerektiğini hep savunuyoruz” diye konuştu.

Kastamonu Milletvekili Çelik: Genel Kurulun Hayırlı Olmasını Temenni Ediyorum

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, “Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nun, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek konuşmasına başladı.

Pandeminin tüm dünya için bir imtihan olduğunu söyleyen Çelik, “Ülkemiz, güçlü sağlık sistemiyle süreci başarıyla atlattı. Gerek sağlık alt yapımız gerekse hekiminden hemşiresine sağlık çalışanlarımızın göstermiş olduğu fedakarlıkla süreci en iyi şekilde yönettik. Bu başarıdan dolayı tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümü için mücadele ettiğini dile getiren Çelik, Sağlık-Sen’in mücadelesi ile önemli kazanımlar elde edildiğini ifade etti.

Genel Sekreter Baki: Dün Yakılan Meşale Bugün Tüm Türkiye’yi Aydınlatıyor

Kastamonu Şube’nin Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını temenni eden Genel Sekreter Durali Baki, genel kurulların önemine vurgu yaptı.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının zor günler geçirdiğine dikkat çeken Baki, “Koronavirüs nedeniyle 550’den fazla sağlık çalışanı meslektaşımızı şehit verdik. Şehit olan arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

Memur-Sen’in yetkili olduğu günden bu yana kamu çalışanlarının yüzlerce sorununu çözdüğüne dikkat çeken Baki, Memur-Sen’in kuruluş aşamasını anlattı.

Baki, “90’lı yılların ortasında Mehmet Akif İnan ağabey ve inanmış arkadaşları bu sendikanın temelini attı. O dönemde sendikalar vardı ama sendikacılık dışında her işi yapıyorlardı, ideolojik davranıyorlardı. Çalışanların sorunları, sıkıntıları umurlarında değildi. O gün yüreği büyük, inanmış insanlar baskılara ve zulümlere rağmen Memur-Sen’i kurdular. Çalışanların dertleriyle dertlenmek için, çalışanların sorunlarını çözmek için yola çıktılar. Çok badireler atlattık. Çok şükür ki o karanlık günlerden bu günlere geldik. Dün yakılan meşale bugün tüm Türkiye’yi aydınlatıyor. Duruşumuzdan zerre taviz veremden çözüm odaklı sendikal anlayışımız ile kamu çalışanlarının yüzlerce sorununa neşter vurduk. Kuruluş ilkelerimizden taviz vermeden emek ve hak mücadelesini sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Mücadele Etmekten Vazgeçmeyeceğimizin Bilinmesini İstiyorum

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu da, Sağlık-Sen’in 27 yıllık geçmişi ile onurlu bir mücadelenin öncülüğünü yaptığını dile getirerek, “Türkiye genelinde üye sayımızı 265 bine çıkardık. Kastamonu’da da teşkilatımızın özverili çalışmasıyla üye sayısı 2 bin 100’e ulaşmış. Bu başarıdan dolayı teşkilatımızın her bir ferdini tebrik ediyorum. Dur durak bilmeden, emeğimiz ve alın terimiz için, müreffeh yarınlar için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum” dedi.

Şube Başkanı Öz: Biz, Birileri Gibi Sadece Yetki Dönemlerinde Sahaya İnmiyoruz

Kendisine ve yönetimine destek veren teşkilat mensuplarına teşekkür eden Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, “Bizim hamurumuzun mayasında çalışanların dertleriyle dertlenmek var. Bu işi benimsemeyenler, bu işi yapamazlar, yapamıyorlardı. Biz, birileri gibi sadece yetki dönemlerinde sahaya inmiyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve talepleri için her daim sahada olduğumuz gibi, mevcut hakların korunması ve kazanımların genişletilmesi doğrultusunda da sürekli yükselen bir ivmeyle mücadeleye devam ediyoruz. Onun için Memur-Sen ve Sağlık-Sen büyüyor. Çalışanların bize olan güveni artıyor. Yerli ve milli değerleri merkeze alan fakat emeğin hakkını ve değerini evrensel ilkelerle bütünleştiren anlayışımız, kamu görevlileri nazarında kabul görmüş ve kamuda örgütlülükte Memur-Sen ve bağlı sendikalar çıtayı çok yukarılara taşımıştır” diye onuştu.

Genel kurula; AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Memur-Sen Kastamonu İl Temsilcisi İrfan Bakır ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube yöneticileri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz, Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan ve Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara da katıldı.           

Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Mehmet Öz, Şube Sekreteri İbrahim Zafer Meydanlı, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Himmet Sevindir, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fahri Ahmetbeşoğlu, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Şahinoğlu, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Suat Yemenici, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Metin Gürel.

PAYLAŞ :