ASPB’de Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Süreci Başlıyor
15 Haziran 2016, Çarşamba

Genel Başkanımız Metin Memiş, ASPB’de yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı sonuçlarına göre tercih alınması ve yerleştirme sürecine yönelik takvimin bir hafta içinde açıklanacağını söyledi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) Müsteşarı Ebubekir Şahin’i ziyaret etti. Memiş, ziyarette görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının üzerinden bunca zaman geçmesine karşın yerleştirme takviminin açıklanmadığını ve bunun bir an önce açıklanması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine, ASPB Müsteşarı Ebubekir Şahin, yerleştirme süreciyle ilgili takvimin bir hafta içerisinde açıklanacağını ve sürecin başlatılacağını söyledi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, ziyarette, “Sendikamızın ısrarlı talep ve takibi sonrası ASPB’de görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapıldı. Ancak bu sınavın üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen tercih alımları yapılmamıştır. En kısa sürede bunun yapılması gerekmektedir” şeklinde konuştu. Okulların bu hafta kapanacağını, çalışanların mazeret tayinleri başta olmak üzere yer değiştirme sürecine girdiğini hatırlatan Memiş, bakanlığın yaptığı sınava göre planlama yapmak isteyen çalışanların mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Tercihlerin alınması ve yerleştirmelerin yapılmasının en kısa sürede yapılmasının çalışanların beklentilerini karşılaması ve gelecek planlarını ona göre yapmaları açısından önemli olduğunu da ifade eden Metin Memiş, gecikmelerin birçok sorunu da beraberinde getireceğini dile getirdi.

ASPB Müsteşarı Şahin ise konuşmasında, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı sonrası yerleştirme sürecini bir hafta içinde başlatacaklarını söyledi.

Genel Başkanımız ziyarette ayrıca ek ders karşılığı görev yapan çalışanların sorunlarını da Müsteşar Şahin’e iletti. Sözleşmelilere yönelik kadro çalışmasına ek ders karşılığı görev yapanların da dahil edilmesini isteyen Memiş, bunun hem çalışanların mağduriyetini gidereceğini hem de çalışma barışını sağlayacağını vurguladı.

PAYLAŞ :