Yardım Tırımız Halep’e Yola Çıktı
16 Haziran 2016, Perşembe

Sendikamız tarafından Ramazan Ayı kapsamında düzenlenen yardımlar ihtiyaç sahibi bölgelere gönderilmeye devam ediyor. Bayırbucak Türkmenleri ve Suriyeli müslüman kardeşlerimiz için hazırlanan yardım tırlarının sonuncusu Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Suriye’nin Halep şehrine gönderildi.

Memur-Sen ve İHH’nın koordinatörlüğünde sendikamız tarafından gerçekleştirilen yardımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan, Suriye’de yaşanan savaş ortamından dolayı insanların yokluk ve açlıkla mücadele ettiğini kaydederek, Sağlık-Sen olarak bu duruma seyirci kalmayarak erzak yüklü bir tırı bölgeye gönderdiğimizi söyledi.

Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak ihtiyaç duyulan bölgelere gerekli yardımı yapabilmek için 2016 yılı Ramazan ayında Şube Başkanlıklarının iftar programlarının iptal edildiğini kaydeden Aslan, Sağlık-Sen tarafından geçtiğimiz günlerde Cizre ve Bayırbucak’a da yardım tırlarının gönderildiğini hatırlattı.

Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vakıflara çağrıda bulunan Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan, Ortadoğu’nun zor bir süreçten geçtiğini, insanların yokluk ve açlıkla mücadele etmek zorunda kaldığını belirterek, herkesin elini taşın altına koyarak bu sürecin zorluklarını bir nebze de olsun azaltılması gerektiğini ifade etti.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :