Memur-Sen'den Kilis'e Kardeşlik ve Merhamet Eli
20 Haziran 2016, Pazartesi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet Kilis'e roket düşmesi sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleriyle iftarda bir araya geldi. Memur-Sen heyeti ayrıca, yetim ve sığınmacılara kumanya dağıtımı gerçekleştirdi. Ardından Kilis Devlet hastanesini ziyaret eden heyet, Kilis Öncüpınar Konteynır Kent'te mültecilerle de bir araya geldi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki Memur-Sen Heyeti, Kilis'i ziyaret ederek burada temaslarda bulundu. İlk olarak Kilis Öncüpınar Konteynır Kent'te Suriyeli mültecilerle bir araya gelen heyet, konteynır kent yerleşimcileriyle görüştü. Yetim ve sığınmacılara kumanya dağıtan heyet, daha sonra roket düşmesi sonucu yaralanan vatandaşları Kilis Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Heyet, daha sonra İHH Lojistik Merkezi'ne gelerek, Kilis sınırında yaşanan gelişmelere ilişkin, İHH temsilcilerinden bilgi aldı. Programda son olarak, yaralı ve şehit aileleriyle iftarda bir araya gelinerek, Kilis ziyaretleri tamamlandı.

 

ŞEHİT AİLELERİ İLE İFTAR

Roket düşmesi sonucunda şehit olanların ve yaralıların aileleriyle iftarda bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, burada bir konuşma yaptı. Kilis’in bedel ödeyen bir şehir olduğunu vurgulayan Yalçın, Kilis’in, insanlığı gaflet uykusundan uyandıran ve gerçekliğe döndüren bir anlama sahip olduğunu belirtti. Konuşmasında, saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Yalçın, bu tür saldırıların tekrarlanmamasını için gereken önlemlerin ivedilikle alınmasını istedi.

 

YALÇIN: KİLİS BÜTÜN DÜNYAYA MESAJ VERİYOR

Yalçın, Kilis’te yaşanan hadisenin kendilerini yakından ilgilendirdiğini ifade ederek, “Pakistan’daki sel felaketi, Filipinler’deki, Nepal’deki doğal afetler, depremler, Orta Afrika’daki trajedi, Somali’deki açlık, Suriye’deki iç savaş ve Gazze bizi ilgilendiriyorsa, Kilis de bizi en az onlar kadar ilgilendiriyor. Çünkü Kilis bu ülkenin önemli illerinden birisi, dünyada insanlık onurunu kurtaran bir şehir, kendi nüfusundan daha fazla kardeşini bağrına basan, ekmeğini bölen, bereketi ortaya çıkaran bir şehirdir. Böyle bir şehir sadece bizi değil, bütün insanlığı ilgilendiriyor. Bütün insanlığa mesaj veriyor. Bu mesajı bütün dünyanın anlaması ve algılaması gerekiyor” diye konuştu.

 

BAŞBAKAN KİLİS KONUSUNDA DUYARLI DAVRANDI

Kilis’e geçtiğimiz haftalarda Memur-Sen olarak ziyarette bulunduklarını hatırlatan Yalçın,  Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu’nun başkanlığında 15 kişilik heyetle Kilis’e geldiklerini ifade etti.  Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Heyetimiz iki gün burada inceleme yaptı. İncelemelerin ardından çok kapsamlı bir rapor hazırlandı. O raporu buraya gelmeden iki gün önce sayın başbakanımıza bizzat Çankaya Köşkü’nde takdim ettim. Kilis’in yaşadığı sıkıntıyı, Kilis’e yaşatılan sıkıntıyı anlatmaya çalıştık. Ben sayın başbakanın duyarlı davranmasından detayını almak için sorular sormasından ne yapılabilir, konusunda tutarlı davranmasından dolayı öncelikle teşekkür ediyorum. Bunun Kilis’e yansımasının olacağını, gereken çalışmaların da yapılacağını düşünüyorum.”

 

TRAJEDİLERE DUYARSIZ KALMAYAN BİR TEŞKİLATIZ

“Kilis’e, ramazan ayının bereketini hep birlikte yaşamak için geldik” diyen Yalçın, “Bizim işimiz sadece Kilis’e gelmek, muhataplarına aktarmak olamazdı. Memur-Sen ailesi olarak, Suriye’de yaşanan iç savaşlara,vekâletler savaşlarına, emperyal güçlerin Suriye’de ortaya koydukları trajedilere duyarsız kalmayan bir teşkilatız. Bayırbucak hadisesi ortaya çıktığında hemen Hak-İş’le bir araya gelerek yardım kuruluşlarıyla birlikte start veren, 2 ay içerisinde bölgeye 160 TIR gıda yardımını ulaştıran bir teşkilatız. Kilis’e gelirken 1 TIR Ramazan kumanyasını beraberimizde getirdik ve beş yüzünü Kilis halkına, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, kalan beş yüzünü ise Suriye’den gelen kardeşlerimize ulaştırdık” diye konuştu.

 

ŞEN: İNSANLIĞIN ONUR MÜCADELESİNİ VERİYORUZ

Daha sonra kürsüye gelen Memur-Sen İl Temsilcisi Bekir Şen ise şöyle konuştu: “Suriye iç savaşının en yoğun hissedildiği bir kent olan Kilis'te, insanlığın onur mücadelesini vermekle yükümlüyüz. Kilisliler olarak bu mücadelemize destek istiyoruz, bölgemizde güvenliği sağlamak istiyoruz.”

İftar programında roketli saldırı sonucu annesini kaybeden Veysel Evran da bir konuşma yaparak, üzüntülerini dile getirdi. Programın sonunda Yalçın, şehit ve yaralı ailelerin çocuklarına oyuncak dağıttı.

 

MEMUR-SEN’DEN BÖLGEDE TEMASLAR

Kilis programı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın, bölge sendika temsilcileriyle yaptığı istişareyle başladı. Daha sonra heyet sırasıyla bir takım temaslarda bulundu.

Heyet, Öncüpınar konteynır kentini ziyaret ederek, burada yaşayan Suriyelilerle bir araya geldi. Konteynır kentlerin sosyal, sağlık ve eğitim merkezlerini de ziyaret eden heyet, kent idarecilerinden detaylı bilgi aldı.

Daha sonra beş yüz koli yerli halka beş yüz koli de Suriyelilere ramazan kumanyası dağıtan heyet, bölgede yaşanan olaylara ilişkin halkla istişarelerde bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Kilis'e atılan roketlerde yaralanan yoğun bakımdaki Türkan Kurtboğan’ın ailesini de ziyaret ederek, geçmiş olsun temennilerini iletti.

Son olarak Kilis İHH Temsilcisinden, sınırda yaşanan gelişmelere ilişkin brifing alan, Yalçın, İHH’nın çalışmalarını takdir ettiklerini bildirerek, yardım konusunda paydaş olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Ziyaretlerde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'a, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Esen ve Levent Uslu ile Memur-Sen Kilis İl Temsilcisi Bekir Şen, Memur-Sen Kilis İl Temsilcisi Vekili Mahmut Keskindere eşlik etti.

 




PAYLAŞ :