Memiş: Ramazan Paylaşmaktır
28 Haziran 2016, Salı

Genel Başkanımız Metin Memiş, Ramazan’ın, birlik ve beraberliğin yeniden tesis edilmesi ve toplumsal kaynaşmanın tesisinde önemli bir yeri olduğunu söyledi. 

Memiş, Kars şubemiz tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Geleneksel Kardeş Aile İftar Programı’na katıldı. Buradaki konuşmasında Ramazan ayının tüm dünyada kardeşliğin ve paylaşmanın simgesi olduğunu söyleyen Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak büyük iftar sofraları yerine küçük bir gönüle girmek için yardım kampanyaları düzenlediğimizi hatırlattı.

Genel Başkanımız Memiş, “Kars şubemiz bu anlamda büyük bir çalışmaya imza atıyor. Bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Kardeş Aile İftar Programı ile hem kardeşliğimizi hem paylaşmayı teşvik ediyor. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının ve tuttuğumuz orucun tam anlamıyla karşılığı olan bu kadirşinas hareketten dolayı öncelikle şube başkanımız olmak üzere bütün arkadaşlarımızı kutluyorum. Bu bereketli iftar sofrasını büyüterek nice yıllar sürdüreceklerine inanıyorum.” dedi.

Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in ülkemizde ve dünyada tüm mazlumlara yardım elini uzatan bir erdemliler hareketi olduğunu da belirterek, “Mazlumun olduğu her yere ulaşmaya çalıştık, bundan sonra da mazlumlara ulaşmaya devam edeceğiz. Yıllardır ülkelerindeki savaşın mağduru olan Suriyeli misafirlerimize, Arakan’da, Doğu Türkistan’da zulüm görenlerin hep yanında olduk. Terör belası ile imtihan olmuş vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz. Büyük iftar programları yerine ihtiyaç sahibi aileler için yardım kampanyaları düzenledik ve paylaşmanın ülkemizin her köşesine yayılması için çalıştık.” şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Metin Memiş, Kars’ta yapılan iftar programının ardından Erzurum’a geçti. Burada sağlık çalışanlarını ziyaret eden Genel Başkanımız Memiş, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nöbet tutan sağlık çalışanlarıyla sahur yaptı. Çalışanların sorunlarını dinleyen Memiş, iletilen her sorunun çözümü için mücadele ettiğimizi söyledi. Kazanımlarımız hakkında bilgi veren Memiş, Sağlık-Sen’in kronikleşmiş birçok sorunun çözümünde imzası olduğunu dile getirdi. 

Düzenlenen programlara Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar da katıldı.

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :