Kadir Geceniz ve Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun
01 Temmuz 2016, Cuma

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gece'nizi ve infak ile maneviyat dolu Ramazan ayının sona ermesiyle başlayacak olan Ramazan Bayramınızı en içten dileklerle kutluyoruz.

Kadir Gecesi, Allah’ın Kitab-ı Mukaddes’te bizlere müjdelediği gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Bu gece âlemin özünün kadrini ve kıymetini bilme, adaletin bütün insanlık için geçerli olduğunu idrak etme ve tefekkür ederek akıl etme gecesidir. Bu gece cahiliye zilletine gömülmüş idraklere Rabbini bildiren gecedir. Bu gecenin ihyası, tüm ramazan ayının ihyası gibidir. Mübarek bir bayrama adım atıştan bir adım öncesi olan bu kutlu gecede, izan, idrak ve adalet ölçüleri bir kez daha gözden geçirilir. Daha sonra da tüm İslam alemini bir arada, tek vücut hale getiren, dil, renk, mezhep ve meşrep fark etmeksizin gök kubbenin altında yürek yüreğe birleştiren Ramazan bayramı idrak edilir. Ramazan ayıyla terbiye edilen, Kadir gecesiyle ihyası öğretilen, bayramıyla da tüm insanlığa rahmet ulaştıran bu günlerin hayırlar getirmesini niyaz ediyor, tüm İslam alemine birlik ve dirlik temenni ediyoruz.

 Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, insanlar arasına nifak tohumları eken emperyalizm ve işbirlikçilerin, diktatörlerin, her türlü zulmün ve adaletsizliklerin, eşitsizliklerin, bu hayırlı gecede son bulmasını diliyoruz. Duaların en çok kabul edildiği bu mübarek günlerde, hakkın öncelenmesi, tüm insanlığın eşit ve adaletli bir şekilde refahının sağlanması için İslam alemini duaya, bu kutlu geceyi ihyaya, hemen sonra gelecek bayramı umut ve sevinçle kutlamaya, mazlumları, mağdurları ve çocukları sevindirmeye davet ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Memur-Sen ailesi olarak; tefekkürü, tedebbürü, duayı, muhasebeyi, Allah için gözyaşı dökmeyi bol eylemenin gecesi olan Kadir Gece’nizi tebrik eder, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ederiz. Tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutlarız.

PAYLAŞ :