Darbecilere Dur Dedik, Demokrasimize Sahip Çıktık
16 Temmuz 2016, Cumartesi

Ülkemiz, bir darbe girişimini milletimizin demokrasiye, ülkemize olan sevgisi ve darbecilere karşı cansiperane mücadelesiyle engellemiş, demokrasimizin kazanmasını sağlamıştır. 


Kurulduğumuz günden bu güne, temsil ettiğimiz medeniyet değerlerimiz gereği Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak milli iradenin yanında olduk, millet iradesini üstün tuttuk. Dün akşam Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Paralel Devlet Yapılanması FETÖ’ye mensup bir takım vatan haininin kışkırtmasıyla yapılan darbe girişimine en başından beri tepkimizi ortaya koyduk. Demokrasimize ve millet iradesine sahip çıkma çağrısı yaptık, genel merkez yönetim kurulumuzdan il ve ilçe yönetimlerimize, temsilcilerimize kadar bütün Sağlık-Sen ailesi olarak meydanlarda demokrasimize sahip çıktık. Namlusunu millete dönmüş tanklara selam durmadık ve o namluyu millete doğrultanlara hadlerini bildirdik. 


Dün akşamdan beri yapıldığı gibi bundan sonra da demokrasimize sahip çıkmada tereddüt göstermeden, bütün teşkilatımızla meydanlarda ve milli iradenin yanında olacağız. 


Bugün ilk olarak milli iradenin temsilcisi ve sembolü olan TBMM’yi ziyaret ettik. Demokrasimizin evine gerçekleştirilen alçak saldırıların sonuçlarını yerinde gördük. TBMM’nin olağanüstü oturumuna katıldık ve sendikamızı, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını yüce çatı altında temsil ettik. Daha sonra da Sıhhiye’de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımızın arasına katılarak, demokrasiden yana safımızı bir kez daha ortaya koyduk. Vatandaşlarımızın demokrasimizi, milli iradeyi ve cumhuriyetimizi koruma azim ve kararlılığının bir kez daha sergilendiği Sıhhiye Meydanı, darbecilerin ve darbe severlerin bir daha böyle bir kalkışmaya cesaret etmek değil, akıllarına bile getiremeyeceği bir tabloya ev sahipliği yapıyor. Buraya gelerek demokrasiden yana olan saflarını belli eden ve her türlü mücadeleyi göze alan başta sendikamız yönetim kurulu, şube yönetim kurulları ve üyeleri olmak üzere bütün vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Bu hain ve alçak girişime katılan, yardımcı olan, destekleyen bütün hainler hukuk içinde hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır. Bu darbe girişiminin bütün uzantıları tespit edilerek, gereği yapılmalıdır. 


Rehavete kapılmıyor, darbeye ve darbecilere karşı, cesaret ve onurla dik duruşumuzu devam ettiriyoruz. Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatları olarak tüm yurtta sokaklarımızı terk etmiyoruz. Milli İrade olarak mevzilerimizi terk etmiyoruz. Tüm yurtta sokaklarda sabahlıyoruz.

PAYLAŞ :