Memur-Sen Heyeti Kılıçdaroğlu ile Bir Araya Geldi
08 Ağustos 2016, Pazartesi

Kanlı darbe girişimi sonrası sergilediği duruşundan ve Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) gösterdiği tepkiden ötürü Memur-Sen Heyeti, CHP'yi ziyaret etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcıları Günay Kaya ve Mehmet Emin Esen, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile makamında bir araya geldi.

Görüşmede Yalçın, Tüm siyasi partilerin söz konusu vatan olduğunda eylem ve söylem birliği içerisinde hareket ederek, darbecilere karşı tek yürek olunmasını önemsediklerini belirtti.

YALÇIN: SİYASİLERİN DURUŞU MİLLETE GÜÇ VERDİ

Kanlı darbe girişimi anında TBMM'nin açık tutulmasının ve milletvekillerinin oturuma katılmasının anlamlı olduğunu vurgulayan Yalçın, "Bu duruş millete de güç vermiştir, darbe girişimi başarıyla püskürtülmüştür" şeklinde konuştu.

Yeni Kapı mitinginde siyasetin tek bir karede buluşmasını "Normalleşme" olarak değerlendiren Yalçın, "Bu birlikteliğin yeni anayasa ile taçlanmasını istiyoruz. Biz vesayetçi değil, sivil, özgürlükçü bir anayasa istiyoruz. Herkesin kendini bulabileceği bu anayasa sürecinde CHP'nin sorumluluk almasını talep ediyoruz. Biz bu kapsamda MHP'yi de ziyaret edeceğiz. Siyasi partilerimizin elini taşın altına koymasını isteyeceğiz" dedi.

KILIÇDAROĞLU: BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ

Kılıçdaroğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirerek, "Demokrasi hepimizin çok önemli. Hangi parti olursa olsun, hangi görüşten yurttaşımız olursa olsun, demokrasi için birlikte mücadele etmeliyiz. Darbe girişimini öğrendiğimiz ilk andan itibaren, karşı bir duruş sergileyerek, demokrasiden yana olduğumuzu duyurduk. Ankara'da bulunan milletvekillerimizi TBMM'ye gönderdik" diye konuştu.

Bu süreçte tüm siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin iyi bir sınav verdiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Kanlı darbe girişimi sırasında Türkiye tek yürek oldu. Bu tarihi bir duruştu. Bu duruşu sonuna kadar korumalıyız" dedi.

Memur-Sen'i kısa süre içerisinde ziyaret edeceğini belirten Kılıçdaroğlu, süreçte sergilediği duruştan dolayı Ali Yalçın'a teşekkür etti.

Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da hazır bulundu.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :