Meydanlarda Kardeşlik Var, Birlik ve Beraberlik Var
09 Ağustos 2016, Salı

Genel Başkanımız Metin Memiş, 15 Temmuz sonrası meydanlarda kardeşliğin, birlik ve beraberliğin olduğunu, bu birlikteliği hiçbir güç, terör örgütü ve uzantılarının bozamayacağını söyledi. 


Genel Başkanımız Memiş, Balıkesir Şubemiz tarafından düzenlenen Demokrasi Yürüyüşü ve ardından Demokrasi Nöbeti’ne katıldı. 

Burada Balıkesirliler’e hitap eden Genel Başkanımız Memiş, milletimizin menfur darbe girişimine karşı sergilediği duruşun takdir edilecek ve örnek gösterilecek bir hareket olduğunu söyledi. Memiş, “İstiklal Marşımızın şairi Merhum Mehmet Akif Ersoy ‘Asım'ın nesli’ diyor ya, işte o nesil çiğnetmedi vatanını, çiğnetmeyecek. Asım'ın nesli burada. Teyzelerimiz, amcalarımız, bacılarımız burada. Bugün burada darbecilere ve onların tasmasını tutanlara karşı kardeşlik var, birlik var. Bugün burada kurtuluş mücadelesinin heyecanı var. Bugün burada bir demokrasi nöbeti var” dedi. 

Konuşmasında, 15 Temmuz gecesi milletin bir destan yazdığını vurgulayan Memiş, “Daha Cumhurbaşkanımız talimat vermeden, darbe kalkışması var denildiği an itibari ile Memur-Sen ailesi olarak, 1 Milyon üyemizi meydanlara çağırdık. Daha istenmeden biz meydanlara indik. Hiçbir darbe doğru değildir. Bütün darbeler aşağılıktır. Ancak bu darbe girişimi kadar hiçbir aşağılık darbe olmamıştır. Bu kadar şerefsizce, namussuzca, haysiyetsizce bir darbe daha yaşanmamıştır. Milletin üzerine silahları doğrultarak, silahsız insanlara ateş eden bir silahlı kuvvetler olmamıştır. Bu ülkenin, bu milletin evine helikopterle ateş açan alçaklar hiçbir zaman olmamıştır. Bu ülkenin Meclisi'ne bomba atan hiçbir şerefsiz haysiyet bugüne kadar olmamıştır. Lanetliyorum onları. Onları destekleyen, onları bu işin içine iten ipi başkalarının elinde olan Pensilvanya'daki köpeği de lanetliyorum, halâ onlara sempati duyanları da lanetliyorum” diye konuştu. 

 Balıkesir şubemiz tarafından düzenlenen Demokrasi Nöbeti’ne Genel Başkanımız Metin Memiş’le birlikte Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak, Balıkesir Şube Başkanımız Ömer Seyfettin Çelebi, şube yönetim kurulu üyelerimiz, temsilcilerimiz, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :