Genel Başkanımız Memiş'ten Kazakistan'da Ziyaretler
29 Ağustos 2016, Pazartesi

Genel Başkanımız ve Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, Kazakistan'a gerçekleştirdiği seyahat kapsamında bir dizi ziyarette bulundu. Kazakistan'ın Çimkent Kenti'ndeki İhlas Vakfı Kur'an Kursu açılış törenine katılan Memiş daha sonra, Kazakistan Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri İbrahim Yılmaz ve TİKA Kazakistan Koordinatörü Ali İhsan Çağlar'dan Kazakistan'da yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

 

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Kazakistan'da ziyaretlerde bulundu. Memiş, Kazakistan'ın Çimkent Kenti'ndeki İhlas Vakfı Kur'an Kursu açılışı törenine  katıldı. Törene, Kazakistan Büyükelçiliği Din Müşaviri İbrahim Yılmaz, TİKA Kazakistan Koordinatörü Ali İhsan Çağlar, Kazakistan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Serik Oraz, İhlas Vakfı Başkanı Halilullah Majanov, iş adamları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı. Burada bir konuşma yapan Metin Memiş, Türkiye ve Kazakistan'ın dostluk ve dayanışma içinde hareket ettiklerine vurgu yaparak, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde Kazakistan’a, Türkiye'nin yanında yer aldığı için teşekkür etti.  

MEMİŞ'TEN BİR DİZİ ZİYARET

Kazakistan Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri İbrahim Yılmaz ve TİKA Kazakistan Koordinatörü Ali İhsan Çağlar ile de görüşen Memiş, Kazakistan’da yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı, istişarelerde bulundu.

Açılış sonrası Memiş, Çimkent’e bağlı Saragas ilçesindeki Cennet-i Firdevs Vakfı'nı ziyaret ederek, Kur'an kursu, sosyal alanlar ve yapımı devam eden tesisler hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Kazakistan'da yayın faaliyetlerini sürdüren Ruhani Kazina Gazetesi'nin Baş Editörü Nurlan Mansurov ile görüşen Memiş, gazetenin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Memiş, Çimkent iline bağlı, Türkistan ilçesinde bulunan Hoca Ahmet Yesevi Medresesi ve 2015 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından yaptırılan Hoca Ahmet Yesevi Camii'ni de ziyaret etti.


Ziyarette Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'e, Memur-Sen Dış İlişkiler Uzmanı Uğur Müftüoğlu eşlik ettik.

 

PAYLAŞ :