PKK’ya ‘Terör Örgütü’ Diyemeyen Meslek Örgütleri Var
07 Eylül 2016, Çarşamba

Genel Başkanımız Metin Memiş, Kanal 5 Televizyonu’nda, Tuba Nergiz Er’in programına konuk oldu. Darbe girişimi ve gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Memiş, sağlık çalışanlarının sorunlarını da dile getirdi. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in milli irade ve millet iradesinden yana duruşunun her zaman net olduğunu söyleyen Memiş, isminin başında Türk olmasına karşın bazı meslek kuruluşlarının ikircikli tavır ve terör örgütlerinden yana tavrının da ibretlik olduğunu ifade etti. Ülkesindeki terör örgütüne ‘terör örgütü’ diyemeyen, terör mağdurlarının acısını paylaşamayan meslek örgütlerinin olduğunu söyleyen Memiş, bunun bir örneğinin de Türk Tabipler Birliği olduğunu kaydetti. 

Sağlık hizmetlerinde artan vatandaş memnuniyeti ve sağlık hizmeti alımına karşın, istihdamın aynı oranda yapılmadığını ve sağlık çalışanlarının yükünün arttığını ifade eden Memiş, “Sağlık çalışanlarının yükü arttı, yıpranmaları arttı. Buna ek olarak adaletsiz bir performans sistemi ile mücadele ediyorlar. Ek ödemeleri emekliliğe yansıtılmıyor. Yıpranma payı düzenlemesi, çalışmalarına başlanmasına rağmen henüz hayata geçirilemedi. Sağlık çalışanları bu sorunlarının bir an önce çözülmesini bekliyor” şeklinde konuştu. 

Bir başka sorunun ise, kadro olduğunu söyleyen Genel Başkanımız Memiş, vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları, 4/C ve 4/B’lilerle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapanların kadro beklentisinin de en kısa sürede karşılanması gerektiğini ifade etti.

 

PAYLAŞ :