Memiş: Doğru Seçim ve İşbirlikleriyle Dünyayı Değiştirebiliriz
13 Ekim 2016, Perşembe

Memur-Sen ve SESRİC (İslâm Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi) tarafından düzenlenen 'İslâm Dünyasında Sendikacılık’ Sempozyumu 58 ülke 116 konfederasyon yöneticisinin katılımı ile İstanbul’da devam ediyor. 

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sempozyumun ‘İslam Dünyasının Sendikaları Arasında İşbirliğini Arttırma Yolları; Beklentiler ve Zorluklar başlıklı bölümünde bir sunum yaptı. 

Memur-Sen olarak, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da emeğin, mazlumların, mağdurların, yoksulların sesi,  gözü, kulağı, vicdanı ve ortak aklı olmaya devam edeceğimizi söyledi. Genel Başkanımız Metin Memiş, sendikaların tek sorumluluğunun ücret mücadelesi vermek olmadığını, demokrasinin korunması ve geliştirilmesinin de sendikaların görevi olduğunu söyledi. Memiş, doğru seçimler yapıp, doğru işbirliklerinin gerçekleşmesi halinde dünyayı değiştirebileceğimizi kaydetti. 

Bu vizyon ve misyon doğrultusunda, ülkemizde ve dünyada çalışma barışının sağlanması, refahın artırılması, sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilmesi, sömürünün durdurulması için sorumluluk aldığımızı ifade eden Memiş, daha fazla sorumluluk almak için işbirliği zeminleri aradığımızı ifade etti. 



BARIŞ ELİMİZİ UZATIYORUZ
Memur-Sen olarak İslam ülkeleri, medeniyet coğrafyamızın sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere dünyanın tüm emek örgütlerine; barış elimizi uzattığımızı, dayanışma girişimleri başlattığımızı, işbirliği anlaşmaları imzaladığımızı, kardeşlik köprüleri kurduğumuzu ve kurmaya devam edeceğimizi belirten Memiş, uluslararası dayanışma ve işbirliği çerçevesinde attığımız adımları somut faaliyetlerle hayata geçirdiğimizi kaydetti.

Bu kapsamda; Filistin, Arakan, Somali, Suriye ve Sudan başta olmak üzere nakdi ve ayni insani yardımları ihtiyaç sahipleriyle buluşturduğumuzu de dile getiren Memiş, “Ülkemizin sosyal kurumlarıyla işbirliği içinde teknik desteğe ihtiyacı olan ülkelere katkı yaptık, teknik katkılarımızı daha da artıracağız. Ortak tarih ve kültür birlikteliğimiz olan ülkelerde yetimlerin derdine çare olacak yetimhaneler açmak, hastalara ve yaralılara şifa verecek hastaneler kurmak, çocuklarımızı ve gençlerimizin kaliteli eğitime ulaşmaları için okullar yapmak için sosyal projeler geliştirdik, bunları hızla hayata geçiriyoruz.” şeklinde konuştu. 



HAKKANİYET CEPHESİ OLUŞTURABİLİRİZ
‘İslam Dünyasında Sendikacılık’ sempozyumunun ortaya koyacağı yeni fırsatların sinerjisiyle hep birlikte daha büyük hizmetlerin altına imza atmak istediğimizi de söyleyen Memiş, “Küresel emperyalizmin karşısına güçlü bir emek hareketi olarak çıkabiliriz. Küresel sömürüye karşı küresel adalet reçetesini insanlığın önüne koyabiliriz. Gelir dağılımı adaletsizliğine karşı ortak mücadele başlatabiliriz. Yoksullukla mücadeleyi küreselleştirebiliriz. Dünya barışını hep birlikte kurabiliriz. İnsan onuruna yakışır ücret için, asrın en büyük sosyal problemi işsizlikle mücadele için, saygın ve güvenceli iş için, kısacası adil ve yaşanabilir bir dünya için emek örgütleri olarak hakkaniyet cephesi oluşturabiliriz. Sivil, demokratik ve özgürlükçü küresel adalet birlikteliği kurabiliriz.” dedi.

Sendikaların sorumluluğunun sadece ücret mücadelesi vermek olmadığını söyleyen Metin Memiş, demokrasiyi korumanın, insan haklarını geliştirmenin, hukukun üstünlüğünü hayata geçirmenin de sendikaların başlıca sorumluluklarından olduğuna dikkat çekti. Bu anlayışla,  güçlü birlik ve işbirliği ile yerel, ulusal ve küresel darbelere karşı otak mücadele verebileceğimizi ifade eden Memiş, daha sonra şunları söyledi: “Türkiye olarak, darbe ve işgal girişimlerine karşı mücadele noktasında çok büyük tecrübeye sahibiz. Son olarak, küresel güçlerin ve işbirlikçilerinin hayata geçirdiği 15 Temmuz darbe girişimine 79 milyon alanlara inerek püskürtmüş, dünya demokrasi tarihine  ‘darbe önleyen büyük millet’ olarak adını altın harflerle yazdırmıştır. Milletimizin bu tecrübesini ortaklaştırabiliriz.” 



DOĞRU SEÇİM VE İŞBİRLİKLERİYLE DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİRİZ
Doğru seçimler yapıp, doğru işbirliklerinin gerçekleşmesi halinde dünyayı değiştirebileceğimizi belirten Memiş, “Bu kapsamda, İslam İşbirliği Teşkilatına bağlı SESRIC ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ‘İslam Dünyasında Sendikacılık’ temalı sempozyumun uluslararası faydalar sağlayacağını ve sonuçlar doğuracağına yürekten inanıyorum.” Dedi.

‘İslam Dünyasının Sendikaları Arasında İşbirliğini Artırma Yolları; Beklentiler ve Zorluklar’ konulu çalıştaya katılımcı olarak Benin, Burkina Faso, Demokratik Kongo, Gine, İsviçre, Kamerun, Mali, Nijer, Orta Afrika, Senegal ve Gabon ülkelerinden temsilciler katıldı.

PAYLAŞ :