Başbakan Yıldırım: İİT’de Sendika Komitesi’nin Oluşturulması İçin Sorumluluk Alacağız
15 Ekim 2016, Cumartesi

Başbakan Binali Yıldırım, “Memur-Sen ve SESRIC’in geliştirdiği teklifi önemsiyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir Sendika Komitesi oluşturulması için sorumluluk alacağız. Bunun için İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanı olarak gereken çalışmaların yapılması sözünü veriyorum” dedi.

 

Başbakan Binali Yıldırım, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından İstanbul’da düzenlenen “İslam Dünyasında Sendikacılık” Uluslararası Sempozyumu katılımcılarını Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde kabul etti. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve 58 ülkeden 120’yi aşkın sendikacı katıldı.

MİLLETİMİZİN ÜZERİNE KURŞUN YAĞDIRDILAR

Farklı ülkelerden gelen sendika yöneticilerine hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'ye yönelik kara propaganda yapıldığını ifade ederek, "Ben şunu merak ediyorum. Siz memleketlerinizde, dışarıdayken Türkiye nasıl gözüküyor. Türkiye'ye gelince nasıl gördünüz? Bu çok önemli.. Biliyoruz ki uzun zamandan beri Türkiye'yi olduğundan farklı gösterme gayreti özellikle bazı uluslararası basın yayın kuruluşları tarafından sürekli bir algı operasyonu yapılıyor. Bu algının amacı Türkiye'de istikrar yok, savaş var, hukuk yok. Türkiye'de her gün insanlar ölüyor. Hak etmediğimiz Türkiye'nin gerçekte böyle bir şeye muhatap olmaması gerekirken ne yazık ki böyle kara bir propaganda ile karşı karşıyayız. Kara propagandanın kaynağı belli. Kaynağı 15 Temmuz alçak darbe girişimini yapan FETÖ terör örgütüdür. Bu küresel bir örgüt, kapalı bir örgüttür. Bunlar uzun yıllar maalesef İslami değerleri istismar ederek insanların temiz, has duygularını alçak emelleri için acımasızca kullandılar” şeklinde konuştu.

yildirim2

MİLLETİMİZ DESTAN YAZDI

Yıldırım, 15 Temmuz'da halkın destan yazdığını belirterek, “Milletin iradesine el koymak için milletin vergisiyle aldığı tankları, topları, uçakları çalarak milletin üzerlerine kurşun, bomba yağdırdılar. İnsanları şehit ettiler yaraladılar, gazi oldular ama çok iyi hesap yaptılar, kendilerine göre iyi kurgu yaptılar. Onlara göre bu darbe yüzde 100 başarılı olacaktı. Bütün hesaplar ona göre yapıldı. Tankın karşısına kim çıkacak diye düşündüler. Bir şeyi unuttular. Unuttukları şey herkesin hesabı olur ama hesabın üzerinde bir hesap daha vardır, o da Allah'ın hesabıdır. Onlar Hak’kın, halkın gücünü hesap edemediler. Halkın gücü, tankın gücünü yendi” şeklinde konuştu.

yildirim1

Yıldırım, Memur-Sen ve SESRIC’in geliştirdiği teklifi önemsediklerini belirterek, “İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir Sendika Komitesi oluşturulması için sorumluluk alacağız. Bunun için İslam İşbirliği Teşkilatının dönem başkanı olarak gereken çalışmaların yapılması sözünü veriyorum. Siz çalışma hayatının önemli aktörlerisiniz, çalışma hayatının düzenlenmesi, etkinleştirilmesi ve adaletle yürümesi için sizlerin çabası mühimdir. İslam dünyasındaki sendikalar olarak sizlerin beraber hareket etmesi büyük bir işbirliği olacaktır. Sizleri kabul etmekten bahtiyarlık duyuyorum” şeklinde konuştu.

SENDİKA KOMİTESİ OLUŞTULMALIDIR

Memur-Sen ve SESRIC olarak İslam Dünyası’nda sendikacılık sempozyumunu başarıyla tamamladıklarını ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu toplantıdaki amaç, İslam ülkelerindeki sendikalar olarak birbirimizi tanımak, istifade etmek ve ikili işbirliği anlaşmalarını geliştirmekti. Bunu da layıkıyla başardığımızı düşünüyorum. Ülkemizin en büyük emek hareketi olarak, sendikacı arkadaşlarımızı Türkiye’de ağırlamanın onurunu ve şerefini tattık. Çalışmaların sonucunda İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir ‘Sendika Komitesi’ kurmanın gerekliliği bir kez daha dile getirilerek, gereken çalışmanın yapılması konusunda ortak bir teklif geliştirdik” dedi.

YALÇIN’DAN BAŞBAKANA TEŞEKKÜR

“19 Ekim’de İslam İşbirliği Teşkilatının Dış İşleri toplantısının Taşkent’te olacağını biliyoruz” diyen Yalçın, şu şekilde konuştu: “Dolayısıyla bu ülkelerin tamamından gelen emek örgütlerinin liderlerinin bu teklifimizdeki ana noktayı dış işleri toplantısında dile getirmelerini rica ediyoruz. Emek örgütleri olarak şimdiden teşekkürlerimizi Başbakanımıza sunuyorum.”

yildirimyalcin

Yalçın konuşmasının sonunda, Memur-Sen’e “Kudüs ve Filistin İçin Hep Birlikte” programında paydaş olan Hak-İş ve Kudüs ve Filistin’i Destekleyen Sendikalar Birliği ile “İslam Dünyasında Sendikacılık” programında paydaş olan SESRIC’e teşekkür etti.

yildirimtoplu1

yildirimimza

PAYLAŞ :