Memur-Sen, 59 Konfederasyon İle İkili İşbirliği Protokolü İmzaladı
18 Ekim 2016, Salı

Uluslararası alanda etkinliğini artırmak amacıyla dünyaya açılan Memur-Sen, 59 ülkeden konfederasyon temsilcileriyle ikili işbirliği protokolü imzaladı. Protokole Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile misafir konfederasyonların temsilcileri imza attı.

 

Memur-Sen ve SESRIC öncülüğünde İstanbul’da gerçekleştirilen “İslam Dünyasında Sendikacılık” Uluslararası Sempozyumu kapanış töreninde Memur-Sen, 59 konfederasyon ile ikili işbirliği protokolü imzaladı. Protokole Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve misafir konfederasyonların temsilcileri imza attı. Protokoller kapsamında; konfederasyonlar arasında “çalışma hayatına” ilişkin karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı yapılması hedefleniyor. 

İKİLİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRECEK

İkili işbirliği anlaşmalarına göre çalışma hayatı ve sendikal faaliyetler hakkında karşılıklı olarak bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak üzere karşılıklı heyet gönderilecek. Konfederasyonlar, devletler ve halklar arasında güçlü ilişkiler kurulmasına katkı yapılması amacıyla faaliyetlerde bulunacak. Ayrıca konfederasyonlar arasında gazete, dergi, broşür ve kitap gibi farklı materyal paylaşımı gerçekleştirilecek. Anlaşma kapsamında çalışma hayatı uzmanları yetiştirilmesi amacıyla eğitim programları için danışmanlık hizmeti sunulması da hayata geçirilecek. 

DOSTLUĞUMUZ PEKİŞECEK

İkili işbirliği anlaşmalarına imza atan Memur-Sen Genel Başkan Başkanı Ali Yalçın, yapılan anlaşmaların konfederasyonlar açısından önemli olmasının yanı sıra Türkiye’nin diğer ülkelerle ilişkilerinin gelişmesinde büyük bir önem arz ettiğini söyledi. Yalçın, “Sendikal birikimlerin paylaşılması diğer ülkeler ile olan dostluğunun ileriye taşınmasına vesile olacak. Bu sayede karşılıklı deneyimlerden yararlanma imkanını bulmuş olacağız” dedi.

İmza töreninin ardından konfederasyon temsilcilerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

sendikaprotokolimza1

sendikaprotokolimza2

sendikaprotokolimza3

sendikaprotokolimza4

sendikaprotokolimza5

 

PAYLAŞ :