Memiş: İş Güvencesi Kırmızı Çizgimiz
23 Ekim 2016, Pazar

Genel Başkanımız Metin Memiş, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılırken memurun iş güvencesinin kaldırılmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, Adana ve Osmaniye şubelerimizin Antalya’da düzenlemiş olduğu İl Divan Toplantısı’na katıldı. Burada konuşan Memiş, Devlet Personel Başkanlığı'nın Bursa’da gerçekleştirdiği “Kamu Personel Sisteminin Değerlendirilmesi” çalıştayına katıldığını hatırlatarak, kırmızı çizgilerimizi bir kez de orada dile getirdiğimizi ifade etti.

Kamu yönetiminde güven, kamu personel sisteminde güvence ve kamu hizmetlerinde kalite olması gerektiğini belirten Memiş, “Memur-Sen olarak ‘iş güvencesi kırmızı çizgimiz’ derken, emek örgütü olarak sahip olduğumuz nicel potansiyeli korumayı değil üzerinde yaşadığımız toprakların ortak vatan, ortak yurt olmasını sağlayan niteliklerimizi harmanlayan ‘güven duygusunu’ esas alıyoruz.” şeklinde konuştu.

DÜZENLEMELER İŞ GÜVENCESİNE DOKUNMAMALIDIR

Kamu personel rejiminde reform değil restorasyon yapılması gerektiğini söyleyen Memiş, FETÖ ile mücadele edilirken, iş güvencesinin sonlandırılmasının kabul edilemeyeceğini ifade etti. Yapılacak her türlü düzenlemenin iş güvencesine dokunmaması gerektiğini ifade eden Memiş, kazanımlardan geriye gitmeden, yeni kazanımlar elde edilerek yola devam edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Kamu personel sisteminde mevzuatında ortak çalışma, ortak akıl ve müşterek kabul prensibiyle hareket edilmesi gerektiğini belirten Memiş, mevcut haklara halel gelmemesi, var olanın olması gerekene yaklaştırılması, olumsuzlukların ve eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirtti. Kamu görevlilerinin ülkemizin gelişimi ve büyümesinden hak ettiği payı alması gerektiğini de kaydeden Memiş, kamu personel rejiminin de kadrolu bir zeminde oluşmasının önemine dikkat çekti. 4/C’li personele yönelik başlatılan kadro çalışmasının en kısa sürede tamamlanması gerektiğini de söyleyen Memiş 4/B’liler, vekil ebe hemşirelerle kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarının da kadroya alınması talebinin takipçisi olacağımızı vurguladı.

30 KURŞUNLA ŞEHİT OLURUZ AMA HAİNLERİ BU MEMLEKETİ BIRAKMAYIZ

Genel Başkanımız Memiş, “Ülkemiz yakın tarihte çağdışı bir hareket olan darbe girişimini yaşadı. Kökü dışarıda olan bu ihanet çeteleri ülkenin geleceğine darbe vurmak istedi. Fakat hesaba katmadıkları şey milletimizin bu taşeronlara pabuç bırakmayacağıydı. Canını, malını hiçe sayarak meydanlara inen bu ülkenin her bireyi duruşuyla kahramanlık destanına imza atmıştır. Eğilip bükülmeden tankın, silahın önüne duran bu millet yazdığı bu destanla dünyaya karşı bir kez daha rüştünü ispatlamıştır. Ülkenin geleceğini karanlık günlere bırakmak yerine her biri bir güneş gibi doğmuş ve geleceğine aydınlık olmuştur. Bu uğurda meydanlara inip şehit olanlara gazi olanlara çok şey borçluyuz. Ömer Halisdemir gibi kahraman vatan evlatları bir kez daha göstermiştir ki, bu ülke sahipsiz değildir. Sahipsiz olmayacaktır. Gerekirse 30 kurşun ile şehit olacaktır ama hainlere bu memleketi bırakmayacaktır.” şeklinde konuştu.

GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÖKLÜ BİR MEDENİYETİ TEMSİL EDİYORUZ

Köklü bir geçmişin, kadim bir medeniyet mirası temsil ettiklerini vurgulayan Memiş, “Büyük badireler atlatarak Anadolu topraklarına geldik. Yüzyıllardır barışı ve huzuru tesis etmiş medeniyetin mirasçıları olarak bugün de aynı kaygı ile hareket ediyoruz. Ülke coğrafyasının yanında gönül coğrafyamızı da unutmadan, mirasımıza sahip çıkıyoruz. Bosna’da yaşanan zulümden Çeçenistan’da yaşanan katliamlara, Suriye ve Filistin’de yaşanan soykırımdan Myanmar’da yapılan işkencelerin sesi olmak için haykırıyoruz. Memur-Sen olarak, Sağlık-Sen olarak buradaki mazlumlara yardım eli uzatıyoruz. Sadece sendikal faaliyetler değil, ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylara karşı medeniyet mirasımızın yüklediği sorumlulukla hareket ediyoruz. Geçmişten geleceğe köklü bir medeniyeti temsil ediyoruz.” dedi.

PAYLAŞ :