Memiş: İş Güvencesinin Teminatıyız
07 Kasım 2016, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in kazanımların adresi olduğu gibi iş güvencesinin de teminatı olduğunu söyledi. Erzurum Şubemizin düzenlediği Temsilciler Toplantısa’na katılan Memiş, sendikal konuların yanı sıra gündemdeki konulara da yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Son günlerde kamu personel rejimine yönelik bazı değişikliklere yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Memiş, “Kamu personel sistemi değişmeli; ancak bu değişiklik kazanımlar getirmeli, çalışma şartlarında iyileştirmeler getirmeli. Çağdışı kılık kıyafet yasağı kaldırılmalı. Çalışanların özlük haklarında yaşanan mağduriyetleri gidermeli. Ancak, iş güvencesine dokunmamalı” şeklinde konuştu. Yapılacak değişiklikle kamudaki sözleşmeli çalışanların kadroya alınması gerektiğini belirten Memiş, çalışanlar arasındaki ayrımcılığın ve mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini kaydetti. Bütün bunlar yapılırken, iş güvencesine dokunulmaması gerektiğini ifade eden Memiş, “Memur-Sen olarak, Sağlık-Sen olarak şimdiye kadar kazanımların adresi olduk. Toplu görüşme garabetine son verip, toplu sözleşmeyi getirdik. Toplu sözleşme masasına anlam kazandırdık. İş güvencesine dokunulması, bizim kırmızı çizgimizdir. Bunu sürekli dile getiriyoruz. Kimse, kırmızı çizgimizi ihlal etmeye, kamu görevlilerinin iş güvencesine dokunmaya çalışmasın. Kazanımların nasıl adresi isek, iş güvencesinin de teminatıyız.” dedi.

Elde ettiğimiz kazanımlarla kamu görevlilerinin yüzünü güldürdüğümüzü belirten Memiş, sendikal anlayışımızın ücret boyutuyla sınırlı olmadığını da dile getirdi. Mazlumların, mağdurların sesi ve temsilcisi olduğumu ifade eden Memiş, “Özelde kamu görevlileri, genelde ise ülkemiz, milletimiz ve bütün mağdurlar için sendikacılık yapıyoruz. Katsayı mağduriyetini nasıl sona erdirdiysek, kamudaki başörtüsü sorununu nasıl çözdüysek, Filistinli kardeşlerimize, Muyanmar’daki kardeşlerimize, savaş mağduru Suriyeli kardeşlerimize yardım elini uzattık. Afrika’da su kuyuları açılması için seferber olduk. Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü, dünya gündemine taşıdık.” Dedi. Memur-Sen’in kadim medeniyet değerlerinin mirasçısı, demokrasi ve özgürlüklerin teminatı olduğunu söyleyen Memiş, bu anlayışımızın temsil ettiğimiz değerlerin bir sonucu olduğunu kaydetti.

Darbelere de darbecilere de her zaman karşı olduğumuzu ifade eden Genel Başkanımız Memiş, 27 Nisan E Muhtırasına da, 17-15 darbesine de 15 Temmuz darbesine de karşı çıktığımızı ifade etti. Milletimize ve milletimizin seçtiği milli iradeye kimsenin kumpas kurmasına izin vermeyeceğimizi kaydeden Memiş, “Ortak akıl mitinglerinin öncüsü olan bizler, 15 Temmuz’da da meydanlara inerek demokrasimize sahip çıktık. Meydanları, çapulculara, FETÖ’ye de bırakmadık. Kim bu millete darbe yapmaya kalkarsa karşısında önce bizi bulur.” şeklinde konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DEVREDİLEN HASTANELERİN SORUNLARI ELE ALINDI

Ayrıca Erzurum Şubemiz tarafından 4 Kasım 2016 Cuma günü, Sağlık Bakanlığı’na devredilen hastanelerin sorunlarına yönelik de bir toplantı düzenlendi. Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Mustafa Örnek’in katıldığı toplantıda, mevcut sorunlar, çözüm önerileri ele alındı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün içerisinde bulunduğu eski emniyet müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla saldırı yapılmasını kınadı. Baykan, “Sırtını teröre ve bölücülere yaslayanlar ülkemizde hain emellerini gerçekleştirmek için her türlü yola başvuruyorlar. Bugün Diyarbakır’da 2’si polis 7’si sivil vatandaşın şehit olduğu saldırıyı düzenleyenleri lanetliyorum. Masumların kanına girenler, devletin askerini-polisini şehit edenler döktükleri kanda boğulacaktır. Bu ihanet şebekeleri ne yaparsa yapsınlar bu vatanın ekmeğini yiyip, ihanet edenler, ihanetlerinin bedelini ödeyecekler.” dedi.

Baykan, sorunlardan beslenen değil, sorunları çözmeye odaklı bir anlayışla sendikacılık yaptığımızı belirterek, “Sağlık-Sen olarak kangren olmuş birçok sorunu çözdük. Sorunlardan beslenmek yerine, sorunları dile getirdik, çözüm önerilerini sunduk. Bunu yaparken ülke meselelerine duyarsız kalmadık. Mazlumların mağdurların feryatlarına kayıtsız kalmadık. Her sese kulak verdik, uzatılan her eli tuttuk. Ülkemizde Memur-Sen’e, coğrafyamızda da ülkemize karşı gösterilen teveccühe hakkıyla karşılık verdik” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek de, sağlık çalışanlarının birçok sorununu çözdüğümüzü, bu konuda çok sayıda çalıştay yaptığımızı ifade etti. Çalıştaylardan çıkan sonuçları, sorunların çözümü için ilgili kurumlara ve yöneticilere taşıdığımızı belirten Örnek, askeri hastanelerin devriyle yaşanan sıkıntıların çözümü için de gerekli çalışmaları yapacağımızı kaydetti.

Yapılan istişare toplantısında ayrıca sendikal haklar ve kazanımlar hakkında sunum yapılarak katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

PAYLAŞ :