Durmuş: Darbeciler, Milletin İradesini Hesap Edemediler
06 Kasım 2016, Pazar

Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan, Ankara 2. No’lu şubemizin Divan Toplantısı’na katıldı.

Katılımcılara hitap eden Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, “Türkiye’nin daha güçlü ve büyük bir ülke olabilmek için yaptığı milyar dolarlık yatırımlar, Türkiye’nin büyümesini ve güçlenmesini istemeyen şer güçler tarafından engellenmek isteniyor. İşte bu sebeple 15 Temmuz Darbe Girişimi planlanmıştır. Fakat hesap edemedikleri milletin iradesine sahip çıkma ve canını ortaya koyarak savunma refleksi, bu şer güçlere galip gelmiş ve emellerine ulaşmasına engel olmuştur.” dedi.

SAĞLIK TURİZMİNDEN ELDE EDİLEN GELİR SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DA YANSITILMALIDIR
Durmuş, “Sağlık Bakanlığı’nın en önemli projelerinden biri sağlık turizminin geliştirilmesi ve bu sektörün daha işlevsel metotların uygulandığı bir alana dönüştürülmesidir. Sağlık turizminin gelişmesi hem tıp alanında hem de sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarının gelişmesi anlamında faydalı olacaktır. Sağlık turizmi sayesinde artan gelirler çalışanlara yansıyacak ve gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanları bu artıştan payını alacaktır. Bu imkanlar dahilinde sağlık turizminden elde edilen gelir sağlık çalışanlarına yansıtılmalıdır.” şeklinde konuştu. 

MEMURA SİYASET VE TİCARET YAPMA HAKKI VERİLMİDİR
Memurların siyaset ve ticaret yapmasının yasak olduğunu hatırlatan Genel Başkan Vekilimiz Durmuş, “İşçilere tanınan sosyal ve ekonomik haklar memura da tanınmalıdır. Bugün işçilerin siyaset ve ticaret yapma hakkı varken, memurların bu haklardan mahrum kalması ortaya bir mağduriyet çıkarmaktadır. Bu mağduriyet bir an önce giderilmeli ve memurlara da işçiler gibi siyaset ve ticaret hakkı verilmelidir. Bunların yanında memurların işçilere göre daha az emekli maaşı ve tazminat aldığı da unutulmamalıdır. Tüm kamu personelinin olduğu gibi sağlık çalışanlarının da emekli olduklarında düşen maaşları ve daha az olan tazminat hakları bir an önce gözden geçirilmeli ve bu haksızlık ortadan kaldırılmalıdır. Emekli maaşları ve tazminatları arttırılmalıdır, sosyal hakları gözden geçirilerek iyileştirmeler yapılmalıdır.” dedi.

DÖNER SERMAYE ADALETSİZLİĞİNE SON VERİLMELİDİR
Sağlık çalışanlarının döner sermaye ödemelerinde yaşanan adaletsizliğe değinen Durmuş, “Döner sermayedeki adaletsizliği ifade etmede sözün bittiği noktaya gelinmiştir. Eskiye nazaran döner sermaye gelirleri artmamış bilakis her geçen gün azalmıştır. Özellikli birimde lisans mezunu olarak çalışan bir sağlık çalışanı 2440 TL döner sermaye alması gerekirken maalesef 1100 TL döner sermaye alabilmektedir. Döner sermayeden kaybımız her ay 1200 TL olmaktadır. Bu konunun çözümü için yetkili makamlar üzerine düşeni bir an önce yapmalıdır. Mesai kavramı olmaksızın fedakârca çalışan sağlık çalışanları artık bu tarz mağduriyetler yaşamamalıdır. Bunun yanında ayda 180 saat normal mesaiye ilaveten 130 saatte nöbet tutmak sureti ile çalışmakta olan sağlık çalışanları işin yoğunluğundan dolayı asosyal bir yaşama mahkûm olmuş durumdadır. Sağlık çalışanı istihdamı arttırılarak mesai saatlerindeki uzunluk ve mesaideki yoğunluğun hafifletilmesi gerekmektedir.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan ise konuşmasında sorunlardan beslenen değil sorunları çözen bir sendika anlayışı ile hareket ettiğimizi söyledi. Sağlık çalışanlarının daha iyi bir yaşam standardına kavuşması için çalıştığımızı vurgulayan Aslan, “Sağlık-Sen olarak 81 ilde tüm teşkilatımızla sağlık çalışanlarının daha iyi şartlarda çalışması ve refah seviyesinin yükselmesi için çalışıyoruz. Toplu Sözleşme masasına taşıdığımız talepleri kazanıma dönüştürerek çalışanların sorunlarını çözüyoruz. Bu anlayış ile kadim medeniyetimizin bizlere yüklediği misyonun gereğini yapıyor, sendikacılık hareketine yeni bir anlayış getiriyoruz.” dedi.

15 Temmuz darbe girişimine Sağlık-Sen ve Memur-Sen olarak güçlü bir irade ile karşı koyduğumuzu hatırlatan Aslan, “Teşkilatımızla, milletimizle gurur duyuyoruz. Her zaman olduğu gibi, 15 Temmuz’da da darbelere dur demiş, darbecilere haddini bildirmiştir. Milli iradenin sözcü ve savunucusu olmuştur. Bu büyük ailenin, aşamayacağı bir engel yoktur. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümünde gösterdiğimiz öncü sendika rolünü, milletimizin özgürlüğü, inancı, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için de gösteriyoruz. Bunun yanında dünya mazlumlarının da sesi oluyor, yardım eli oluyoruz” şeklinde konuştu. 

Ankara 2 No’lu şubemiz tarafından Antalya’da düzenlenen Divan Toplantısı’na Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Erdal Bolatçı, Antalya Şube Başkanımız Sinan Kuluöztürk, Ankara 6 No’lu Şube Başkanımız Umut Gümüşay ve temsilcilerimiz katıldı.

 

 

PAYLAŞ :