Türkiye’nin Çimentosu Olacağız
12 Kasım 2016, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Kayseri Şubemizin yeni hizmet binasının açılışı ve il divan toplantısına katıldı. Açılış töreni ve il divan toplantısında konuşan Memiş, sendikal anlayışımız ve ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Yeni hizmet binasının açılışında konuşan Memiş , ‘Eğer yaşadığınız ülkede yarın uyandığınızda neyle karşılaşacağını bilmiyorsanız, aldığınız hiçbir özlük hakkının önemi yok' dediğimizi hatırlatan Memiş, “Kim ne derse desin. Kimin ne dediğine bakmadan milletimizin yanında olmaya, dünya mazlumlarının yanında olmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Oyunları bozmak için, bizi bizden ayırmak isteyenlere inat biz Türkiye'nin çimentosu olacağız. Türkiye'nin harcı olacağız” şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Memiş, “Sendika hizmet merkezlerimiz sadece sendikal faaliyetlerin değil, bir inanç uğruna yaşama azmine sahip olursak o medeniyetin merkezi haline gelir. Sendika binalarımız değerlerimizin inşa merkezleri olur. Bu bilinçle hareket edersek Yeni Türkiye’nin sendikal ve sivil toplum ayağında marka oluruz.” dedi.

Sendikal faaliyetlerin dört duvar arasına sıkıştırılacak bir hareket olmadığını söyleyen Memiş, “Sağlık-Sen olarak her geçen gün büyüyor ve her geçen gün katılan yeni üyelerimizle büyük bir aile olmanın onurunu yaşıyoruz. Biz sendikacılığı dört duvar arasında gören anlayışı temsil etmiyoruz. Sağlık-Sen üyelerinden aldığı güçle kamu işveren heyetleri ile sürekli irtibat halinde, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına toplu sözleşme masalarında, kik toplantılarında çözüme kavuşması için mücadele ediyoruz. Birileri gibi laf sendikacılığı yapmıyoruz. Kültür ve medeniyetimizle harmanlanmış özgün bir sendikacılık modeli tasarlıyoruz ve uyguluyoruz.” şeklinde konuştu. 

YENİ HİZMET BİNAMIZ ÜYELERİMİZİN HER ZAMAN HİZMETİNDEDİR
Genel Başkanımız Memiş, “Bugün burada yeni hizmet binamızın açılışını yapıyoruz. Değerlerimizin bir temsilcisi olan bu şubemizde yapılacak çalışmaların ülkemiz, milletimiz ve sağlık çalışanlarımız için hayırlara vesile olacağına inanıyorum. Yeni hizmet binamız üyelerimizin her zaman hizmetindedir. Bizim her temsilcimiz, her temsilciliğimiz değerlerimizin ve sendikal mücadelemizin de bir temsilcisidir. Şube Başkanımız Mahmut Faruk Doğan kardeşim ve değerli yönetim kurulu üyelerinin çalışmalarının merkezi olacak şubemiz, Kayseri’deki sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının buluşma merkezi olacaktır. Emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

KAYSERİ VALİSİNİ ZİYARET ETTİ
Genel Başkanımız Metin Memiş açılış programından sonra Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti. Genel Başkanımız Metin Memiş’e, Kayseri Şube Başkanımız Mahmut Faruk Doğan ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

İL DİVAN TOPLANTISINA KATILDI
Ziyaretler sonrasında Kayseri Şubemizin İl Divan Toplantısına katılan Memiş, “Bu ülke doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine birliğin simgesidir ve birliği bozmak isteyen kuklalara ve kuklacılara bırakılmayacak kadar değerli bir mirastır. Atalarımızdan miras bu topraklara sahip çıkacağız. 15 Temmuz’da destan yazan bu millet, bu deneyimle yeni destanlar yazacağını herkese ilan etmiştir.” dedi.

KUKLALARA VE KUKLACILARA BİR DAHA FIRSAT VERMEYECEĞİZ
Genel Başkanımız Metin Memiş, kadim medeniyetlerin merkezi olan Anadolu’da yüzyıllardır yaşamanın getirdiği tecrübenin milletimize büyük tecrübeler kazandırdığına dikkat çekti. İşgalci zihniyete karşı birlik olunmasına gerektiğini ifade eden Memiş, “Emperyalist güçlerin Türkiye üzerinde hep hesapları oldu, olmaya da devam edecek. Siyonistlerin kirli emellerinin başında, Haçlı ittifakının işgal planlarında güçlü Türkiye’nin önünü kesmek,  Yeniden Büyük Türkiye yürüyüşünü durdurmak, gelişen demokrasisini yolundan çıkarmak, ekonomisini çökertmek hep oldu. Zayıf hükümetler döneminde bu emellerini ulaştılar. Güçlü hükümetlerin olduğu süreçlerde ise amaçlarını ulaşamadılar. 15 Temmuz alçak darbe girişiminde ise bu zihniyete karşı diriliş hareketini başlatan milletimiz artık uyanık olacaktır. Bir daha bu kuklalara ve kuklacılara fırsat vermeyecektir.” sözleriyle ifade etti. 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GÜVENCESİ MİLLETTİR
Sendikal anlayışımız gereği, ‘Eğer yaşadığınız ülkede yarın uyandığınızda neyle karşılaşacağını bilmiyorsanız, aldığınız hiçbir özlük hakkının önemi yok' dediğimizi hatırlatan Memiş, “Kim ne derse desin. Kimin ne dediğine bakmadan milletimizin yanında olmaya, dünya mazlumlarının yanında olmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Oyunları bozmak için, bizi bizden ayırmak isteyenlere inat biz Türkiye'nin çimentosu olacağız. Türkiye'nin harcı olacağız” şeklinde konuştu.

 


Bu ülkenin ekmeğini yiyip, dışarıdan emirle ihanet edenlerin cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Memiş, “Kendini milletini, kendi meclisini, kendi devletini, kendi vatanını,  milletin silahlarıyla bombalayan hain darbecilere, vicdansızlara, alçaklara, gözü dönmüşlere milletçe şahitlik ettik. Bunlar bu ülkeye ait olamaz, bu vatanın bir parçası olamaz. Allah’tan milletimiz onurlu duruşu ve kararlığı ile darbeye izin vermedi. Vatanım,  ülkem,  devletim, geleceğim, iradem, sesleriyle alanlara koştu, sahaya indi. Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyor. Allah bu ülkeye bir daha darbe göstermesin. Ancak, her türlü darbe ve işgal projesine karşı hazırlıklı olduğunu gösterdi. Türkiye’nin en büyük güvencesi millettir.” dedi.


Kayseri Şubemizin yeni hizmet binamızın açılış programı ve il divan toplantısına Genel Başkanımız Metin Memiş’le birlikte Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar’ın yanı sıra, Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Adana Şube Başkanımız Recep Kurum, Sivas Şube Başkanımız Efe Zileli, Nevşehir Şube Başkanımız Hakan Gündüzpolat, Tokat Şube Başkanımız Suat Mantar, Osmaniye Şube Başkanımız Muhittin Çenet ve Konya Şube Başkanımız Zeynel Abidin Uysal katıldı.

 

 

 

 

PAYLAŞ :