Acımız Büyük Başımız Sağolsun
18 Kasım 2016, Cuma

Siirt-Şirvan'da bakır madeninde heyelan sebebiyle yaşanan göçükte hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Mahsur kalan işçi kardeşlerimiz de inşallah sağ salim ailelerine kavuşurlar...

 

Yaşanan bu elim olay ve beraberinde getirdiği acı bizlere bir kere daha iş güvenliği konusunun ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Bu konuda her türlü tedbirlerin ivedilikle, hiçbir mali sorumluluktan kaçınılmadan alınması gerektiğini bir kere daha görmekteyiz.  İş sağlığı ve güvenliğinin organizasyon alanı çalışan, çalışma ortamı ve insana saygıdır. Bu alandaki eksiklik, işçilerimizin hayatlarına mal olmaktadır. Güvencesiz, sendikasız çalıştırma biçimlerinde ve alt işveren uygulamalarında son yıllarda yaşanan hızlı artış, madencilik iş kolunda taşeronlaşmanın yaygınlaşması, işçi ölümlerinin artmasının önemli nedenleri arasındadır. Benzer acıların yaşanmaması için maden ocaklarının azami hassasiyetle teftişini, iş sağlığı ve güvenliği alanında yaşanan ihlaller ile orantılı yaptırımların ivedilikle uygulanmasını istiyoruz. 

Memur-Sen olarak, benzer acıların yaşanmaması için her seviyede konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyor, böyle acı hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Yaşanılan bu feci ve üzücü olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Mahsur kalan madencilerimizin de sağlıklı olarak aramızda görmeyi arzu ediyoruz.

PAYLAŞ :