TSK’dan Devredilen Hastanelerdeki Sorunların Takipçisiyiz
19 Kasım 2016, Cumartesi

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinden Sağlık Bakanlığı’na devredilen Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarına “Sağlık Bakanlığı'na Devredilen Askeri Hastane Çalışanlarının Sorunu” konulu sunum yaptı.

Örnek, “15 Temmuz’da yaşanan hain girişimden sonra devlet kademelerinde bazı değişikliklere gidildi. Bunlardan biri de TSK’ya bağlı hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi oldu. Bu geçiş sürecinde burada görevli sağlık çalışanlarının mali ve özlük hakları konusunda yaşanan bilinmezlikleri gidermek ve sorunları çözmek için yetkili makamlar harekete geçmelidir. Sağlık-Sen olarak biz üzerimize düşeni yapacağız. Bu süreçte TSK’dan geçiş yapan sağlık çalışanları mağdur edilmemelidir.” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Örnek, “Sağlık-Sen olarak sendikacılığı hizmet, değerler ve vizyon sendikacılığı olarak 3 ayak üzerinde oturtarak yapıyoruz. 250 bine varan üyesi ile 81 ilin 76’sında yetkiliyiz, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının huzuru ve refahı için çalışıyoruz. Toplu Sözleşme Masası’nda, KİK Toplantıları’nda taleplerimizi iletiyoruz, kazanımlarla çalışanların daha iyi şartlara kavuşmasını sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

GEÇİŞ SÜRECİNDE ÇIKAN PROBLEMLERİN TAKİPÇİSİYİZ
Geçiş süreçlerinin beraberinde çözümleri ve sorunları da getirdiğini vurgulayan Örnek, “Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması sağlık çalışanlarının TSK bünyesinden, Sağlık Bakanlığı kadrosuna geçişini sağladı. Bu geçiş ile sağlık çalışanlarının TSK kadrosunda almadıkları bazı ödemeleri Sağlık Bakanlığı’na geçerken alacağı, yine TSK’de aldıkları ama Sağlık Bakanlığı bünyesinde alamayacakları bazı durumlar ortaya çıkmıştır. Bunun yanında nöbet ücreti, tayın bedeli ve servis gibi üç maddede taleplerin yoğun olduğunu gördük ve bunların çözülmesi için masaya taşıdık. En kısa zamanda çözüme kavuşması için yetkili kurumlarla temas halindeyiz. Nöbet ücreti alamayanların da nöbet ücreti alması için Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Nöbet ücretinin bir an önce verilmeye başlaması için çalışmaların hızlandırılması istedik. İnşallah bu sorun çözülecek. Devir sonrası yeni kadro- unvanlarla ilgili ortaya çıkan sorunlar çözülerek,  yapılacak ilk görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına katılımınızı sağlayıp, geçiş sonrası ortaya çıkan boşluğun bir an önce doldurulup daha işlevsel bir yapıya kavuşulmasını istiyoruz. Geçiş sürecinde çıkan problemlerin takipçisi olacağız. Sağlık-Sen olarak kapımız her zaman sizlere açıktır. Yaşayacağınız her problemin sonuca kavuşması için tüm birimlerimizle yardıma hazırız.” dedi.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan Sağlık Bakanlığı'na Devredilen Askeri Hastane Çalışanlarının Sorunu toplantısına Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, Ankara 3 No’lu Şube Başkanımız Tahir Eren ve Genel Merkez Hukuk Müşavirimiz Avukat Özlem Titrek katıldı.

PAYLAŞ :