Sağlık-Sen Kuru Bir Sendikacılık Davası Değildir
27 Kasım 2016, Pazar

Genel Başkanımız Metin Memiş, dünyada klasik olarak kullanılan sendikacılık anlayışını milli ve yerli kültür kodlarımızla harmanlayarak yeni bir anlayış getirdiğimizi söyleyerek; “Bizim sendikacılığımız hak ve hukuk aramanın yanında dünyadaki gelişmelere kayıtsız kalmayan, ülkemizde yaşanan gelişmeleri takip ederek refleks gösteren bir sendikacılık hareketidir. Bizim sendikacılığımız kuru bir sendikacılık davası değildir. Mazlumun yanında, zulmün ve zalimin karşısında bir hareketiz. Hak ararken, haklının, mazlumun ve Hakk’ın sesi olacağız.” dedi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, Konya şubemiz tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’na katıldı. Yoğun ve coşkulu bir kalabalığın olduğu toplantıda konuşan Memiş, “Dünyada savaşlar ve zulüm bitmiyor. Yanı başımızda Suriye’de, Filistin’de Müslümanlar öldürülüyor. Arakan ve diğer ülkelerde dinlerini yaşayamadıkları gibi seçimlerden dolayı işkenceye maruz kalıyorlar. Dün Bosna’da, Karabağ’da, Çeçenistan’da yaşanmış katliamların hüznünü hala yüreğimizde taşıyoruz. İşte tüm bu zulme ve işkencelere dur demek için Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatı olarak haykırıyor ve dünyanın neresinde olursa, dini, dili ve etnik kökeni ne olursa olsun zulmün son bulmasını istiyoruz. Milletimizin şefkat elini bu mazlum coğrafyalara götürmek için çalışıyoruz. Bu yardım elinin sahibi sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

HAİNLER BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ HAZMEDEMEDİLER
Ülkemizi kana bulamaya çalışan şer odaklarının Büyük Türkiye’yi hazmedemediklerini vurgulayan Genel Başkanımız, “Geçtiğimiz aylarda ipleri kimin elinde olduğu belli olmayan, içimizdeki hainlerin kanlı bir darbe girişimi oldu. FETÖ’cü hainler, bölgesinde büyük ve güçlü bir devlet olma yolunda ilerleyen Türkiye’nin önüne kesmeye çalıştılar. Ancak hesap edemedikleri şey milletimizin iradesine sahip çıkma hassasiyeti ve cesaretiydi, refleksiydi. Tankların önüne yatanları, aldığı emirle canını hiçe sayıp şehit olan Ömer Halisdemir’leri hesap edemediler. İşte bu irade ülkesine ve geleceğine sahip çıktı, karanlık bir ülke yerine aydınlık ve geleceğe umutla bakan bir Türkiye için canlarından vazgeçtiler ama ülkelerinden vazgeçmediler. Allah onlardan razı olsun, gösterdikleri irade ihanet çetesi FETÖ’ye, yıllardır doğuda Kürt halkının kanını emen hain terör örgütü PKK’ya ülkenin sahipsiz olmadığını göstermiştir. Bu fedakârlık ülkemizin sırtının yere gelmemesi için en değerli destektir. 15 Temmuz sürecinde bu fedakârlığı gösterenlere bir ömür minnettar olacağız.” şeklinde konuştu.


SAĞLIK-SEN SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARININ TEMİNATIDIR
Genel Başkanımız Memiş, 21 yıldır Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanları için sendikal alanda hizmet veren Sağlık-Sen’in üyelerinin desteği ile diğer sendikalara örnek bir hareket olduğunu söyledi. Memiş, “Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının önderliğinde kamu sendikacılığına adım atıldığından bugüne 21 yıldır Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarının hakkı için mücadele ediyoruz. Toplu Sözleşme masalarında, KİK toplantılarında yaptığımız görüşmelerle hizmet kolumuzdaki çalışanların sesi oluyor, taleplerimizi iletiyor ve bunları kazanıma dönüştürüyoruz. Her geçen gün büyüyen ve üye sayısı 250’e binlere varan Büyük Sağlık-Sen ailesi olarak sendikal mücadelenin rol model merkezi haline geliyoruz. Üyelerimizden aldığımız güçle yeni ufuklara doğru yol alıyoruz. Sağlık-Sen dün olduğu gibi bugün ve yarın da Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının teminatı olacak ve haklarının savunucusu olacaktır.” dedi.

Ayrıca programda sendikamızın 21. kuruluş yılı anısına Konya Sağlık-Sen eski şube başkanlarına bir plaket verildi.


Konya Şubemizin düzenlediği İl Divan Toplantısı’na Genel Başkanımız Metin Memiş ile birlikte Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar,  Memur-Sen İl Temsilcisi Nazif Karlıer, Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Hasan Küçükkendirci, Konya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz katıldı.

 

 

PAYLAŞ :