Memiş: Batı Dünyası, Ortaçağ Ruhuna Geri Döndü
13 Mart 2017, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Avrupa ülkelerinin Ortaçağ’daki karanlık ve barbar ruhlarına geri döndüklerini, insan hakkı ihlali, demokrasinin rafa kaldırılması, uluslararası hukuk ve teamüllerin ayaklar altına alınması gibi her türlü çifte standardı yaşamaya başladıklarını söyledi. AA ve TRT muhabirlerine geçmiş olsun dileklerini ileten Memiş, devletin Hollanda’ya karşı uygulayacağı her yaptırımın da arkasında olacağımızı söyledi.

 

Sendikamızın Gaziantep Üniversite Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu’na katılan Memiş, burada gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’da maruz kaldığı olayları değerlendiren Memiş, “Ortaçağ Batı’sının barbarlığı ile karşı karşıya kalmış olan Sayın Bakanımız Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya geçmiş olsun derken, cesur davranışından, bütün Hollanda’yı korkutacak cesur ve metanetli meydan okumasından dolayı da kutluyoruz” şeklinde konuştu.

 

Almanya’da başlayan hazımsızlığın Hollanda’ya da sıçradığını ifade eden Memiş, “Önce Almanya salon vermedi, bunu Hollanda izledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına iniş izni vermeyen, ardın da ASPB Fatma Betül Sayan Kaya’yı,  Rotterdam’daki Türkiye Konsolosluğu’na sokmayan Hollanda, çizmeyi aşmış, diplomatik kuralları, uluslararası hukuku ve genel teamülleri görmezden gelerek, büyük bir skandala imza atmıştır.” Dedi.

 

Dünyaya sözde insan hakkı ve demokrasi ihraç edenlerin, söz konusu Türkiye olunca yaşadıkları çifte standarda dikkat çeken Memiş, bunun büyüyen ve gelişen Türkiye’den duydukları rahatsızlığın en bariz göstergesi olduğunu kaydetti.

 

Bundan sonra, coğrafyamızın batısında olmasında başka özelliği olmayan bu ülkelerin söz ve telkinlerine aldırış edilmeyeceğini söyleyen Memiş, “Çifte standart konusunda yüzsüzlükte zirve yapmış Batı’nın başka ülkelere ve özellikle ülkemize karşı söyleyeceği her sözü, ‘ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’ anlayışıyla görmezden geleceğiz. Ayrıca, söze bakacağız söz mü, diye; söyleyene bakacağız, adam mı, diye.” Şeklinde konuştu.

 

Hollanda polisinin, Bakan Sayan’a sahip çıkmak için konsolosluk önüne gelen vatandaşlarımızla AA ve TRT muhabirlerine karşı uyguladıkları şiddeti kınayan Memiş, vatandaşlarımızla, AA ve TRT muhabirlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Vatandaşlarımızın Hollanda’ya karşı tepkilerini dile getirmenin en doğal hakkı olduğunu söyleyen Memiş, hukuk içinde kalınması gerektiğinin altını çizdi. Hükümetimizin Hollanda’ya karşı uygulayacağı her yaptırımın arkasında olacağımızı da belirten Memiş, dik duran, eğilmeyen bir Türkiye için çalıştıklarını kaydetti.

 

16 Nisan referandumuna da bu anlayışla yaklaştığımızı söyleyen Memiş, “Dostumuz gibi görünenleri gerçek yüzü ortaya çıkmaya başladı. Terör örgütlerine hamilik yapmaktan çekinmeyen, bunu gözümüzün içine sokarcasına yapan ve gösteren Batı ülkelerinin, ülkemize karşı takındıkları tavrı ibretle izliyoruz. Onların rahatsızlığı milli iradenin perçinlenecek olması, güçlü ve lider ülke Türkiye’nin temellerinin atılacak olması. Bölgesinde lider ve söz sahibi bir Türkiye’nin ayak seslerinin duyulmuş olması. İşte biz Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak güçlü teşkilatımız, büyük ailemizle ‘evet’ diyoruz.” dedi.

 

PAYLAŞ :