Başkanlar Kurulu Toplantımızı Gerçekleştirdik
27 Mart 2017, Pazartesi

Sendikamızın Başkanlar Kurulu Toplantısı, Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması için gittiğimiz Antalya’da gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, sendikamızın çalışmaları hakkında şube başkanlarımıza bilgi verdi. Kurumsallaşma yönündeki adımlarımın sürdüğünü söyleyen Memiş, birçok şubelerimizin kendi hizmet binalarını ve araçları olduğunu belirterek, aracı olmayan şubelerimize de kiralama yöntemiyle araç sağlandığını kaydetti.

Referandum, 15 Mayıs ve toplu sözleşme sürecine yönelik değerlendirmelerde bulunan Memiş, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak, her zaman milletimizin yanında olduk. Sendikacılığı ücret boyutuna hapsetmedik. Millet meselesi, devlet meselesi, ümmetin meselesi söz konusu olduğunda gönül yasalarımızla hareket ettik. Bundan sonra da bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

REFERANDUM SONRASI İSTİKRAR GELECEK

Genel Başkanımız Memiş, konuşmasında öncelikli üç gündemimiz olduğunu, en yakın gündemin ise 16 Nisan’daki referandum olduğunu kaydetti. Ülkemizde siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanması, birlik ve beraberliğimiz güçlenmesi, kaos ortamlarının sona ermesi, bölgesinde güçlü ve lider bir Türkiye için Cumhurbaşkanlığı hükümet modeline geçilmesi gerektiğini söyleyen Memiş, teşkilat olarak bu yönde çalıştığımızı kaydetti.

ÜYE SAYIMIZI ARTIRACAĞIZ

İkinci gündemimizin ise 15 Mayıs süreci olduğunu söyleyen Memiş, üye sayımızın artmaya devam ettiğini belirterek, emeği bulunan bütün teşkilat mensuplarımıza teşekkür etti. Güçlü Memur-Sen ve Güçlü Sağlık-Sen’in, üye sayısıyla da büyük olmasının önemine değinen Memiş, bu sayede sesimizin daha gür çıkacağını, mesajımızın daha geniş kitlelere ulaşacağını ifade etti.

 

KAZANIMLARIMIZI TEŞKİLATIMIZLA ELDE EDİYORUZ

Bundan önceki toplu görüşme ve toplu sözleşmelerde, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü ağartacak kazanımlara imza attığımızı belirten Memiş, “Toplu sözleşme başarımızın bir sebebi de, taleplerimizi teşkilatımızın ve üyelerimizin talepleri doğrultusunda oluşturmamızdır. Bu taleplerimizin kazanıma dönüşmesi için, önceden belirliyor ve üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Sağlık-Sen olarak sorunlardan beslenen değil, çözüm önerileri sunarak kazanım elde eden bir anlayışı benimsediğimizi söyleyen Memiş, SASAM’ın da bu yönde bir çok çalışmaya imza attığını ifade etti.

Yıpranma payı konusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, önceki sözünün takipçisi olduğunu söyleyen Memiş, referandum sonrası yıpranma payının hayata geçmesi konusunun takipçisi olacağımızı ifade etti. Ek ödemelerin emekliliğe yansımasının da taleplerimiz arasında olduğunu söyleyen Memiş, vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarıyla 4/B ve 4/C’lilerin kadroya alınması konusunda da çalışmalarımızın süreceğini ifade etti.

Adaletsiz performans sistemine yönelik eleştirimizi her platformda dile getirdiğimizi söyleyen Memiş, herkesin şikayetçi olduğu mevcut sistemin bir an önce değişmesi gerektiğini kaydetti.

Başkanlar Kurulu Toplantımız, Şube başkanlarımızın konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

FOTO GALERİ

PAYLAŞ :