Kadınlar Komisyonu Başkanımızdan Şehit Ailesine Ziyaret
14 Temmuz 2017, Cuma

Sendikamız Kadınlar Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan ve beraberindeki heyet, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Özel Harekat Polisi Murat Alkan’ın ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kadınlar Komisyonu Başkanımız Burcu Gülcan, Allah için, vatan için, azizi milletimiz için canını verebilme kahramanlığı olan şehitliğin bilincinde bir millet olduğumuzu söyledi. 15 Temmuz’da hainlerce darbe yapılmak ve ülkemizin işgal edilmek istendiğini söyleyen Gülcan, “Ülkemizin işgal edilmesi ve millet iradesinin gasp edilmesi, vatanını gerçekten seven asker ve polislerimizle, vatansever milletimizin kararlı mücadelesi ile önlendi” şeklinde konuştu.

O gece hainlere karşı omuz omuza mücadele verildiğini belirten Gülcan, şehadet şerbetini içenlere ve gazi olanlara milletçe şükran ve minnet borçlu olduğumuzu kaydetti. Şehidimiz Murat Alkan’ın da bu millet ve vatan için canını feda ettiğini söyleyen Burcu Gülcan, bütün şehit ve gazilerimize minnet ve şükran borçlu olduğumuzu ifade etti. Bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması için uyanık olmamız gerektiğini de belirten Gülcan, “Milletimiz geçtiğimiz yıl ülkesine, devletine, kendi iradesine sahip çıkmıştır. Bu uğurda her şeyi göze aldığını göstermiştir. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in kadın temsilcileri olarak sözümüz;  özellikle şehidimizin, mesai arkadaşlarının yani 47 vatan evladının şehit edildiği Gölbaşı katliamını gerçekleştiren vatan hainlerinin duruşmalarına katılacağız, kamuoyu olarak bu vatan hainlerinin peşini bırakmayacağız. Şehidimizin emaneti olan siz şehit eşleri, şehit anneleri, şehit evlatları olarak artık bizim boynumuzun borcusunuz. Bizler de her zaman sizlerin yanında, yakınında olacağız inşallah.” dedi.

Şehit Murat Alkan’ın eşi üyemiz Hemşire Demet Alkan ise, eşinin bu millet ve vatan için şehit olduğunu, o gece eşiyle birlikte şehit olanların ailelerinin isteğinin, bunu yapan hainlerin hak ettikleri cezaya çarptırılması olduğunu söyledi. Kendisinin şehit eşi olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Demet Alkan, ülkemizin bir daha böyle felaketler yaşamaması temennisinde bulundu.

Şehit Murat Alkan’ın babası Sıddık Alkan ise, bu ülke için iki evladını şehit vermiş bir baba olmanın sevincini yaşadığını ifade etti. Bir oğlunun astsubay iken şehit olduğunu diğer oğlunun da 15 Temmuz darbesinde şehit olduğunu belirten Alkan, hainlerin hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını istedi.

Ziyaretin sonunda Komisyon Başkanımız Gülcan şehit Alkan'ın ailesine Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

PAYLAŞ :