Memiş: Ülkemize Yapılan Tehditlere Karşı Devletimizin Yanındayız
09 Ekim 2017, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak, Kahramanmaraş Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, ülkeyi tehdit eden unsurların karşısında Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi olarak her zaman devletin yanında yer aldığımızı ve almaya devam edeceğimizi ifade etti. 15 Temmuz gecesinde 1 milyon Memur-Sen ailesine mesaj gönderdiklerini söyleyen Metin Memiş, “15 Temmuz’da üyelerini meydanlara davet eden ilk sivil toplum örgütü olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah’a hamdolsun, bu teşkilatın güzide mensupları, ülke sevdalıları, Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi meydanlardaydı” dedi.

Türkiye üzerinde oynanan oyunların son bulmayacağını belirten Memiş, “Çanakkale de yenemeyenler, intikam sevdasıyla kıvrandılar ve en son ihaneti içerideki kalleş iş birlikçileriyle birlikte yaptılar. Bundan sonrada boş durmayacaklar. Bizler sendikacılığımızı yaparken asıl nöbetimizi yapmak zorundayız. Bizler, Kürt-Türk diye Alevi-Sünni diye ayırmaya çalışanlara karşı birlik mayamızı oluşturmak zorundayız. Ve herkesten daha çok çalışmak daha çok üretmek bu ülkenin geleceğine en büyük katkıyı sunmak zorundayız” diye konuştu.

‘ÜLKEMİZİN BAŞKA ÜLKELERİN TOPRAĞINDA GÖZÜ YOK’

Suriye’nin İdlib kentine düzenlenen operasyonları değerlendiren Memiş, "Bakın İdlib’e bir operasyon gerçekleştirildi. Bu yapılanlar, asla Suriye’nin toprağına göz dikme anlamına gelmiyor. Ülkemizin başka ülkelerin toprağında gözü yok. Ama ülkemizin sınır güvenliğinin sağlanması ve ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimize o alanların şehirlerinin güvenli hale getirip ve geri gönderilmesi, yani mazlumlara sahip çıkılmasıdır. İşte maalesef bunu siyaset malzemesi yapan bazı siyasetçiler, ülkemizi yabancılara karşı kışkırtıyor ve ülkemizi küçük düşürmeye çalışıyor. Ama biz de Çanakkale ruhuyla birlikte, bu ülkeyi tehdit eden hangi unsur varsa, o unsura karşı devletimiz hangi hamleyi yapıyorsa, biz de Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi olarak bu hamlelere karşı bu duruşumuzu mutlaka sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ :