Sağlık-Sen’den TTB’ye Suç Duyurusu
26 Ocak 2018, Cuma

Terörle mücadeleyi savaş olarak gören ve hemen sona erdirilmesini isteyen Türk Tabipler Birliği(TTB) hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Sağlık-Sen tarafından yapılan suç duyurusunda, TTB’nin söz konusu açıklamayla, Türk Ceza Kanunu’nun 215. Maddesindeki ‘Suçu ve suçluyu övme’, 216. Maddesinin birinci fıkrasındaki ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve 302. Maddedeki ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçları işlediği belirtildi.

Burada konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ülkemizin her kritik aşamasında bazı sözde meslek örgütlerinin terör dili kullanarak terör savunuculuğu yaptığını söyledi. Bu örgütlerden birinin de Türk Tabipler Birliği olduğunu dile getiren Memiş, “Milli konularda, milletimizin ve temsil ettiği hekimlerin yanında duruş sergileyemeyen Türk Tabipler Birliği (TTB), yaptığı açıklamayla terörle mücadeleyi savaş olarak nitelemiş ve bu mücadelenin hemen sona erdirilmesi çağrısında bulunmuştur. Sağlık-Sen olarak söz konusu açıklamayı şiddetle ve lanetle kınıyor, terör ve terör örgütlerini destekleyici bu açıklamadan dolayı cumhuriyet savcılarımızı göreve çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

İsminin başında Türk olan Tabipler Birliği’nin, yaptığı açıklamayla terörle mücadeleyi bir savaş ve halk sağlığı sorunu olarak görüp, hemen sona ermesini istediğini aktaran Memiş, “Bu ülkenin bir halk sağlığı sorunu varsa o da Türk Tabipler Birliği’dir. İsminin başında Türk olan bu örgüt ne yazık ki, terör örgütlerinin savunuculuğunu yapmakta, teröristlerin yaşama hakkını savunmaktadır. Bu örgüte tavsiyemiz, ilgili makamlara da çağrımız; tabipler birliğinin ismindeki Türk ifadesinin çıkarılmasıdır” dedi.

Tabipler Birliği’nin, temsilcisi olduğunu iddia ettiği hekim camiasıyla hiçbir ortak yanı olmadığını da hatırlatan Metin Memiş, terörle mücadelede ülkesinin çıkarlarını savunmayan, milletinin yanında olmayan, doktorların görüşler ve düşüncelerinin aksine, terör diliyle konuşarak teröre hizmet eden bu örgütün derhal kapatılması gerektiğini kaydetti.

Terör dili kullanarak teröre hizmet eden Tabipler Birliği’ne en güzel cevabı, bu meslek örgütünün şubelerinin verdiğini belirten Memiş, “Tabipler Birliği’nin açıkladığı görüşe katılmayan illerdeki temsilcileri, terörle mücadelede hükümetimizin yanında olduklarını, bütün hekimlerin ülkemizin birlik ve beraberliği için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu açıklamışlardır. Bu ülkede yaşayıp, başkalarının borazanı olmayı gelenekselleştirenler ya bu huylarından vaz geçsin ya da kimin adına çalıştıklarını, kimden yana olduklarını açıklasın” ifadelerini kullandı.

Metin Memiş, konuşmasında, teröristlerle mücadele edilirken yaşama hakkı konusunda şahin kesilenlerin, teröristlerin saldırıları, güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı haince, kahpece katletmesi karşısında neden dut yemiş bülbüle döndüklerini de açıklamaları çağrısında bulundu.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak daima milletin ve milletin seçtiklerinin yanında olduklarını söyleyen Memiş, her türlü darbe girişimini, terör eylemlerini ve teröristleri lanetleyip kınadıklarını ifade etti.

Sağduyulu, ülkesi ve milletinin yanında olan hekimlerimizi de terör savunucusu bu sözde meslek örgütüne karşı tepkilerini göstermeye çağıran Memiş, “Biz vatanını, milletini seven, demokrasi ve cumhuriyetini korumak için ölüme göze almış sağlık çalışanları olarak, her türlü terörle mücadelede devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve genel merkez yönetim kurulu üyeleri, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi. Basın açıklamasına Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’le birlikte Genel Başkan Yardımcıları Kemal Çırak, Himmet Bayar, İdris Baykan, Mustafa Örnek, Kadınlar Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan ve Engelliler Komisyonu Başkanı Kemal Ergün’ün yanı sıra Şube Başkanları ve sağlık çalışanları katıldı.  

PAYLAŞ :