MERKEZ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ZİYARETİMİZ
10 Ocak 2021, Pazar

İlimiz Merkez Toplum Sağlığında bu zorlu süreçte tüm çalışanlarımızın sorunların dinledik,

Şube Başkanı Mehmet ÖZ "ÖRGÜTLÜ OLMAK, HAK ARAMA VE ALMA GÜCÜNÜ ELDE TUTMAKTIR"

"Sağlık ve sosyal hizmet kolunda Türkiye’nin en büyüğü, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası olarak, ülkemizin her noktasında varlığını gösteren, hizmet üreten bir teşkilatız.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının verdiği mücadelenin bir sonucu olan örgütlü gücümüz; teşkilatımız için hem haklı bir gurur, hem de büyük bir sorumluluktur. Bu sorumluluk bilinci içerisinde mücadele etmekteyiz.

Sendikal mücadele gerçekçi bir istikamet ve cesaret gerektirir. Emeğin ve alın terinin hakkının teslim edilmesi, güçlenen sendikal örgütlülük ve adaletin sağlanması ile mümkündür.

Olağanüstü Bir Süreçten Geçiyoruz

2020 yılı, geçmiş yıllara göre daha fazla afet, felaket ve olağanüstü durumlarla karşı karşıya kaldığımız bir yıl oldu.

Pandemi nedeniyle dünyada ve ülkemizde ekonomi ve çalışma hayatı ciddi durgunluk yaşıyor. Bu durgunluk tüm sosyal yaşam alanlarını derinden etkiledi. Dünya bilmediği bir düşmana karşı topyekün teyakkuz haline geçti.

Sendika olarak bir taraftan “bölüşümde adaleti” gözetmenin mücadelesini verirken, diğer taraftan tüm dünya ile birlikte ülkemizi ve ekonomimizi etkileyen pandemi sürecinde sosyal yönümüzün dönüştürücü etkisini milletimizin hizmetine sunuyoruz.

Önceliğimiz; ailesini göremeyen, evine gidemeyen, gitse bile 3-4 saat uykuyla yetinip görevinin başına dönen, pandeminin tam da kalbinde olan ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen çelikten bir iradeyle mücadelesini aksatmayan sağlık çalışanlarıdır.

Döner Sermaye Sistemi İflas Etmiştir

Döner sermaye sistemine bağlı olarak yapılan ücret ödeme politikası sağlık çalışanlarının mesleki memnuniyetini yok etmiştir.

Çözüm makamlarında olanlar artık bu gerçekle yüzleşmelidir..

Fedakar sağlık çalışanlarının sorunları ancak fedakarlık yaparak çözüm üreten bir siyasi irade ile çözülebilir." dedi.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :